TTV LYBRAE HEERLEN NAAR DENEMARKEN VOOR 1E RONDE ETTU-CUP

 

 

Het damesteam van TTV Lybrae Heerlen zal in de eerste ronde van de Europacup moeten afreizen naar Denemarken. Daar speelt men in het weekend van 29 en 30 september in een poule van vier teams tegen de thuisploeg Hillerod (40 km ten noorden van Kopenhagen),  het Spaanse Balaguer en Rapid Luzern uit Zwitserland. De eerste twee teams gaan door naar de tweede ronde.

 

Dit was het resultaat van de loting die gisteren werd gehouden tijdens de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) in Cluj. Speelster Rachel Gerarts doet mee aan die EJK en reageert vanuit de Roemeense stad voorzichtig positief op het resultaat: “Er zijn zeker kansen op de tweede ronde maar de thuisploeg heeft met Mie Skov een absolute topper in huis. Zij deed namens Denemarken immers mee aan de Olympische Spelen in 2012. Ook Balaguer heeft twee sterke (Oost-Europese) speelsters. Over de sterkte van de derde tegenstander Luzern valt nog niet zoveel te zeggen”.

 

Bestuurslid René Daniels is eveneens gematigd positief: “In onze rijke Europacup-historie tussen 1999 en 2012 speelden we ruim 40 uitwedstrijden in meer dan 15 landen maar daar zat Denemarken nog niet bij. Dat is wel een leuke noviteit. Bovendien is het logistiek gezien voor zowel het team als de supporters een aantrekkelijke loting. Veel supporters willen de oude tijden nog eens herbeleven en dan is Denemarken te doen, bepaalde bestuursleden met vliegangst kunnen zelfs met de auto gaan! Sportief gezien had de loting beter gekund maar ook slechter. Het is afwachten hoe sterk de tegenstanders daadwerkelijk zijn”.

 

TTV Lybrae zal in Denemarken sowieso aantreden met Elena Timina en Rachel Gerarts, de twee sterkhouders van het team in zowel eredivisie als Europacup. Shuohan Men speelt in principe alleen Europacup-wedstrijden voor de Heerlense vereniging en haar aanwezigheid in Hillerop zal een must zijn gezien de sterkte van de tegenstanders. Het team zal sowieso aangevuld worden met een vierde speelster die op de teamlijst staat.

Foto TTV Lybrae

 

Geef een reactie