Groene Ster is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een prima 3-0 zege op medehoofdklasser RKSV Minor. Op een tropisch sportpark Pronsebroek vielen alle treffers in de eerste helft in een oefenduel waar alle supporters diverse nieuwkomers aan het werk konden zien.

Na een week trainen begon hoofdtrainer Maurice Verbunt in de eerste testcase van het nieuwe seizoen 2018-2019 met een zestal nieuwelingen in de basis. In de verdediging maakte routinier Jorrit Ritzen zijn opwachting, met zeven seizoenen derde divisie achter de rug bij JVC Cuijk een defensieve versterking in meerdere opzichten. Op het middenveld stonden Tristan van Hoogdalem (Roda JC) en Mo Kourouma (Fortuna Sittard) aan de aftrap en aanvallend konden Chefrino Eind (EVV), Thom Vluggen (Bekkerveld) en Cem Unal (KSK Hasselt) hun kunnen tonen aan het publiek.

Met deze nieuwkomers en het feit dat de selectie van Maurice Verbunt en Remo Gielkens nog verre van compleet is, werd nieuwbakken hoofdklasser Minor in de eerste helft veelvuldig naar achteren gedrukt. Uit het vele eenrichtingsverkeer dwong Groene Ster een aantal goede mogelijkheden af. Nadat Cem Unal eerst nog een riante kans miste, liet Danny Stassar met een geplaatste vrije trap de 1-0 aantekenen. Vervolgens deden de nieuwelingen van zich spreken. Na een goede aanval wist Mo Kourouma aanvaller Chefrino Eind in de vrije ruimte te bedienen, waarna de 2-0 een feit was. Nog voor de rust werd een aanvallende actie van Thom Vluggen op waarde ingeschat door de attente Cem Unal. (3-0).

Minor, dat de eerste oefenwedstrijd tegen derdedivisionist EVV nog met 1-0 wist te winnen, kwam er niet aan te pas in de eerste helft en kon enkel na de kantwisseling tot aanvallende impulsen komen onder aanvoering van de ingevallen aanvaller Amin Elalji. Tot noemenswaardige kansen kwam de formatie van Guido Leunissen echter niet, waardoor Groene Ster-doelman Marc van Wersch nooit verontrust werd. In de tweede helft liet Maurice Verbunt twee andere nieuwe selectiespelers invallen, de aanvallende voornaamgenoten Youri Gommans (Fortuna Sittard) en Youri Vraets (Roda JC). Treffers vielen er niet meer op een snikheet sportpark Pronsebroek in een vriendschappelijk duel waar de technische staf en het publiek een aardige eerste indruk kregen. Groene Ster en Minor treffen elkaar opnieuw maar dan in competitieverband in de hoofdklasse B op zondag 9 september, de eerste thuiswedstrijd van Groene Ster in het nieuwe seizoen.

Voordat de oefenreeks in het kader van het Kampioenschap van Heerlen van start gaat, speelt Groene Ster komende dinsdagavond een oefenduel op eigen veld tegen het Duitse FV Vaalserquartier (aanvang: 20.00 uur).

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie