Wort trifft Musik: Sebastian Knauer & Ulrich Tukur: ‘Moby Dick’

 

17.11.2018, 20:00.

Ballsaal im Alten Kurhaus

Komphausbadstr.19

52062 Aachen

 

Meer dan een decennium geleden lanceerde de internationaal hoog aangeschreven concertpianist Sebastian Knauer in Aken de concertreeks Wort trifft Musik. De mix van literaire voordracht door een bekende persoonlijkheid ondersteund en begeleid door virtuoos pianospel van Knauer bleek een schot in de roos. Zaterdag 11 november gaat Sebastian Knauer de combinatie aan met de bekende Duitse Tv-persoonlijkheid Ulrich Tukur. Een heerlijke avond vol boeiende en intrigerende verhalen omlijst met fantastische muziek van Franz Liszt, Fréderic Chopin, Modest Mussorgsky en Scott Joplin.

De geschiedenis van Moby Dick wie kent het meesterwerk van de Amerikaanse auteur Herman Melville niet? In de beeldende vertelling van Ulrich Tukur zal het meesterwerk uit de wereldliteratuur  intrigeren als zelden eerder. Je voelt wat er met een moderne mens gebeurt als hij de grenzen van zijn vermogen bereikt. De witte walvis Moby Dick die gedreven van haat en wraakzucht het schip van walvisvangers vernield en de kapitein in de onpeilbare diepte sleurt . Slechts een matroos overleeft.  De roman verscheen in 1851 in London en New York. De auteur, Herman Melville (1819-1891) werkte zelf tussen 1839 en 1844 zelf als matroos op een walvisschip en voer daarmee tot inde Zuidzee. Na een schipbreuk keerde hij terug naar zijn thuisstad New York en begon met schrijven.

Tickets kosten in de voorverkoop  35,00. Eventuele restkaarten aan de avondkassa kosten 41,00 euro. Meer info: http://www.altes-kurhaus-aachen.de

Foto Tukur Knauer geleverd door Torena Publiciteit

Geef een reactie