Het duel tussen middenmoter Abdissenbosch en ongeslagen koploper KVC Oranje eindigde zoals het begon, met 0-0. Thuisclub Abdissenbosch was bij het laatste fluitsignaal van de pas 17-jarige scheidsrechter Danny van Riet zicht- en hoorbaar tevreden met het behaalde puntje, bij de bezoekers overheerste in den beginne teleurstelling over het eerste puntenverlies dit seizoen. Na zeven achtereenvolgende overwinningen moest het, daarvan was men zich bij oranje-wit terdege bewust, een keertje fout gaan. Dat gebeurde dus bij Abdissenbosch, hoewel natuurlijk nog altijd een punt kon worden bijgeschreven. En de ongeslagen status blijft nog altijd overeind.

Het duel begon zoals de stand op de ranglijst vooraf deed vermoeden. KVC Oranje zocht als koploper meteen het initiatief. Adbissenbosch moest achteruit en was gedwongen zich te beperken tot het onschadelijk maken van de aanvallen van de bezoekers. In de eerste tien minuten was KVC Oranje tot vier keer toe gevaarlijk. Ruud Vanhauten liet, schuin links voor het doel staande een pegel vertrekken, maar zijn inzet ging via de vingertoppen van thuisclubkeeper Jeffrey Souren en de lat over. Mitchel Flecken schoot even later in het rechter zijnet en een schuiver van Joey Niesters eindigde in de armen van Jeffrey Souren. Een ziedend afstandsschot van aanvoerder Martijn Sangen tenslotte ging net naast de veste van Souren. De 0-1 bleef dus uit en daardoor kon Abiddenbosch door met de gekozen marsroute, namelijk achterover leunen en zodoende overeind blijven.

Na de eerste tien minuten vervlakte het spelbeeld. KVC Oranje bleef wel de aanval zoeken, maar de combinaties wilden niet meer echt lukken. De hobbelige grasmat, vol met bladeren waarvan de naastliggende bomen zich ook deze herfst weer hadden ontdaan, was daar mede debet aan. De defensie van Abdissenbosch hield dan ook vrij eenvoudig stand, zij het dat ook nogal wat overtredingen werden gemaakt. Scheidsrechter Danny van Riet floot daar overigen vrijwel steeds voor, maar het kwam het tempo van de gastenaanvallen niet ten goede. Abdissenbosch zelf was vlak voor de rust wel nog even gevaarlijk, maar een kopbal bij de tweede paal van Remco Mohnen, na een voorzet vanaf rechts, ging naast.

Na de hervatting veranderde nagenoeg niets aan het spelbeeld. KVC Oranje bleef drukken, maar alle goede bedoelingen strandden, door de bank genomen, steeds aan de rand van de vijandelijke zestien, waar de zwart-witten van Abdissenbosch hun cordon hadden opgetrokken. Twee wissels van KVC-trainer Paul van Putten boden geen uitkomst. De thuisclub, getraind door Henk Stawenga maakte op haar manier gebruik van de ter beschikking staande middelen -vooral inzet en power-  en kwam er zelfs nog twee keer gevaarlijk uit. Afstandsschoten van Dylan Luit en Tristen Hendrix gingen net over de veste van de gastenkeeper Lars van der Weide. Met name bij de laatste poging kon de goalie, die vastgenageld aan de grond moest toekijken, opgelucht adem halen.

Ondanks het grote overwicht van KVC Oranje kon die ploeg dus niet echt gevaarlijk worden, met uitzondering dan van de laatste tien minuten. Vooral Joey Niesters was dicht bij een doelpunt. Vanaf de linker flank sneed hij fraai naar binnen, maar vervolgens schoot hij met zijn mindere rechter net naast de linker paal van het doel van Jeffrey Souren. Ook Ruud Vanhauten kreeg een kans om de 0-1 te laten aantekenen, maar zijn kopbal, na een vrije trap van Jochen Hahnraths, ging eveneens naast.

Zoals gezegd, Abdissenbosch was na afloop zeer blij met het gelijke spel. De zwart-witten vierden de remise als een overwinning. OP basis van de getoonde inzet mocht het punt ook niet onverdiend genoemd worden. Met de beschikbare middelen was wellicht het maximaal haalbare bereikt, een gelijkspel tegen de koploper. Bij KVC Oranje, in eerste aanleg teleurgesteld, klaarde de sfeer wat meer op  na het horen van de uitslagen van de concurrentie. Komende zondag gaat Abdissenbosch op bezoek bij RKBHS. KVC Oranje gaat naar de Sportpark de Joffer, waar de topper tegen Voerendaal op het programma staat.

 

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie