‘Alling mar zakelik!’: kostelijke nieuwe productie van Streektheater

 

 

Dinsdag 20 november ging in Theater Kerkrade de nieuwe productie van het Streektheater in première. Een échte aanrader. Van donderdag 29 november t/m zaterdag 1 december nog te zien in Theater Heerlen.

 

 De hoofdpersoon in ‘Alling mar zakelik!’ is Charles, die een heerlijk luizenleventje heeft, omdat hij een maandelijkse toelage krijgt uit de erfenis van zijn tante, Freule de Wit van Oambusj. Charles heeft daarvoor wel moeten beloven dat hij voorbeeldig zou leven, keurig getrouwd en zonder uitspattingen. Hij laat zijn oom, die de erfenis beheert, geloven dat dit zo is, terwijl hij in werkelijkheid vrijgezel is en een heel ander leven leidt. Dat kan natuurlijk ook makkelijk, omdat hij nauwelijks contact heeft met zijn suikeroompje, die in verre oorden verblijft. Totdat hij een brief krijgt …

Om uit de problemen te blijven, vraagt hij zijn dienstmeid om tijdelijk zijn echtgenote te spelen, alleen maar op zakelijke gronden natuurlijk!

Het gaat Charles goed af om zijn oom, die de erfenis beheert, te laten geloven dat hij inderdaad keurig getrouwd is, terwijl hij in werkelijkheid vrijgezel is en graag de bloemetjes buiten zet. Dat kan natuurlijk ook makkelijk, omdat hij nauwelijks contact heeft met zijn suikeroompje, die in verre oorden verblijft. Totdat hij een brief krijgt… Om uit de problemen te blijven, vraagt hij zijn dienstmeid om tijdelijk zijn echtgenote te spelen, alleen maar op zakelijke gronden natuurlijk!

Cast: Sjef Schurgers, Arno Deckers, Wiel Dederen, Ingrid Gruisen, Aggie Knauf, Patricia van Hoof, Sem Verstappen, Anita Creusen

Decor: Ger Bosch, Jo Derikx, Patrick Massey, Wiel Pierik, Math Souren.

Verder: Rob Clement (geluid), Marjo Deserno (regieassistente), Rob Kessels (foto’s, video), Kiek Merx (productieleider, gastvrouw), Elly Spierts (gastvrouw).

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Theater Heerlen of via www.parkstadlimburgtheaters.nl

Foto  Streektheater

 

Geef een reactie