Standaardsituaties bezorgen Roda JC de overwinning tegen Telstar

Hoofdtrainer Robert Molenaar had een basisplaats ingeruimd voor Niels Verburgh die terugkeerde na een blessureperiode van ruim 2,5 maanden.

Roda JC was in de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij maar wist dit (nog) niet om te zetten in een voorsprong. Telstar-doelman Zonneveld bracht een aantal keren knap redding op pogingen van Engels en Remans.

Na 38 minuten spelen legde Engels aan voor een vrije trap welke door niemand werd aangeraakt en zo achter doelman Zonneveld belandde: 1-0. Na een overtreding op Remans verzilverde Engels de hierop volgende penalty door de bal snoeihard in het dak van het doel te jagen: 2-0. De Duiste spits noteerde hiermee zijn twaalfde treffer van het seizoen.

In de rust bleef Henk Dijkhuizen in de kleedkamer achter, Mitchel Paulissen was zijn vervanger. Na een kwartier spelen zette de Kerkradenaar de 3-0 op het scorebord. Paulissen legde aan voor een vrije trap en schoof de bal heel eenvoudig onder de muur door en liet de doelman kansloos.

In de minuten hierna probeerde de thuisploeg ook de vierde treffer te maken, echter spatte een poging van Milts uiteen op de paal waardoor het bij 3 doelpunten bleef.

Aanstaande vrijdag (30 november) speelt Roda JC om 20.00 uur in het Frans Heesen Stadion tegen TOP Oss. Uitkaarten voor dit duel zijn online te koop via www.rodajc.nl.tickets.