Luisteren naar klassieke muziek: 3 luisteravonden

 

Op 7, 14 en 21 februari vinden weer de bekende luisteravonden klassieke muziek plaats.
Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt op een gedetailleerde, aanschouwelijke en prettige manier klassieke muziek uit, aan de hand van luisterfragmenten. Tijdens deze muziekavonden gaat u vooral genieten, u krijgt achtergrondinformatie en u wordt geattendeerd op details en wetenswaardigheden. Kennis van notenschrift is niet nodig.

7 februari: Waarom klassieke muziek ons raakt; van muzikaal motief of thema naar kippenvel. Muziek is emotie, het raakt ons, maar hoe werkt dat dan en voelt iedereen hetzelfde?
14 februari: Moessorgski, ‘schilderijen van een tentoonstelling’: dit werk schreef Moessorgski  naar aanleiding van een bezoek aan een tentoonstelling van het werk van Viktor Hartmann.
21 februari: Vivaldi, de rode priester en zijn meisjes:  Antonio Vivaldi  werkte het grootste gedeelte van zijn leven in Venetië. Hij schreef meer dan 770 werken en hij is wereldwijd vooral bekend geworden door zijn compositie “De vier jaargetijden”.

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147
Wanneer:  7, 14 en 21 februari  van 19.00 tot 21.00 uur
Voor meer info en (verplicht) aanmelden: www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch: 045-4007560 of aan de klantenbalie van de bibliotheek.
U hoeft niet persé deel te nemen aan alle bijeenkomsten maar kunt voor elke luisteravond apart        inschrijven.

Foto Bibliotheek Brunssum

Geef een reactie