Parkeren in Heerlen fors goedkoper in randgebieden centrum

 

 

Na jarenlange klachten van Heerlens middenstand over dalende bezoekersaantallen als uitvloeisel van te hoge parkeertarieven is de gemeente Heerlen overstag gegaan. Het parkeerbeleid in de centrumstad van Parkstad wordt aangepast. Differentiatie is daarbij het toverwoord. Mensen die bereid zijn om de auto iets verder weg te parkeren, lees in randgebieden van het centrum -hoeven daarvoor vanaf nu een fors lager parkeergeld af te tikken. Het succesvolle pilotproject aan de Spoorsingel waarbij een maximaal parkeertarief geldt van 3 euro geldt per 1 januari ook voor de parkeerplaatsen achter Winkelcentrum ’t Loon. Ook wil de gemeente medio 2019 een lang parkeerplaats realiseren aan de CBS weg, waar tegen een fors gereduceerd tarief kan worden geparkeerd

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie