Snoept Abissenboch opnieuw punten af van KVC Oranje?

Afgelopen weekend had het grootste gedeelte van de amateurvoetbalwereld ‘ijsvrij’. De KNVB besloot donderdag in al haar wijsheid om het programma in district Zuid II eruit te gooien. Een pak sneeuw bedekte onze provincie. Geen onlogisch gedachte en dito besluit op dat moment. Maar zie, in de nacht van zaterdag op zondag deden een paar buien de sneeuw razendsnel verdwijnen. Zondagochtend was duidelijk dat makkelijk gebald had kunnen worden, in ieder geval op de veelal beschikbare kunstgrasvelden. Maar dat is achteraf praten, altijd al lekker makkelijk.

Als de weergoden het toelaten, rolt de bal zondag weer. De vraag is natuurlijk of de dooi inzet, of dat vorst en sneeuw de overhand behouden. In de vierde klasse B staat het duel tussen trotse en ongeslagen koploper KVC Oranje en Abdissenbosch geafficheerd. Abdissenbosch is de nummer voorlaatst op de ranglijst. Op papier een eenvoudige klus voor de ploeg van trainer Paul van Putten, KVC Oranje, ben je dan al snel geneigd te denken.

Dat echter is gevaarlijk. Oranje-wit is, zoals al vermeld, de trotse, nog ongeslagen koploper. De ploeg van Van Putten won 12 van de 13 tot nu toe gespeelde wedstrijden. Dan ben je gejaagd wild voor elke volgende tegenstander. Elke ploeg is gemotiveerd om je als eerste pootje te lichten. In het geval van Abdissenbosch komt daar nog iets bij. De ploeg van Henk Stawenga is een paar maanden geleden thuis als enige in staat gebleken om KVC Oranje punten te ontfutselen. In Abdissenbosch werd het 0-0. Abdissenbosch was destijds al enorm gemotiveerd, omdat in de voorbeschouwingen KVC Oranje als duidelijke favoriet werd uitgeroepen. De mannen van Stawenga vochten voor wat ze waard waren en sleepten een punt uit het vuur. Het gejuich na afloop, bij alles wat zwart-wit een warm hart toedraagt, was alleszeggend. Het zal nu niet anders zijn, te meer omdat Abissenbosch nog maar één ploeg onder zich heeft op de ranglijst, te weten Passart/VKC. Die laatste ploeg zou bij de huidige stand als hekkensluiter rechtstreeks degraderen, Abdissenboch zou als nummer voorlaatst de nacompetitie in moeten met de periodekampioenen uit de vijfde klasse. Nooit een prettig vooruitzicht, deelname aan die loterij.

De mannen van Henk Stawenge, komend seizoen aan het roer bij KCC’13, zal er dus alles aan gelegen zijn om een plekje op de ranglijst te klimmen, liever vandaag dan morgen. Of dat al tegen KVC Oranje gaat lukken valt te betwijfelen. Hoe je het ook wendt of keert, KVC Oranje is de favoriet, en, hoewel het gevaarlijk is dat zelf te verkondigen, men heeft in Kerkrade als duidelijk doelstelling het behalen van de titel uitgesproken. En voor je ambities uitkomen is ook niet iedereen gegeven. Van valse bescheidenheid is in ieder geval geen sprake bij oranje-wit.

Wat er ook van zij, KVC Oranje en Abdissenbosch heten u, als de weergoden het toelaten, graag welkom, komende zondag in Sportpark Bleijerheide, aan de Voorterstraat aldaar. Het duel begint om 14.30 uur.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie