FC HOENSBROEK GEEFT OVERWINNING IN BLESSURETIJD ALSNOG WEG

Heer 1 – FC Hoensbroek 1: 2-2(1-0)

Scoreverloop: 39e min.1-0 Danny Schreurs, 82e min. 1-1 Bas Coenen, 86e min. 1-2 Marc Wanders(pen.) en 90+2e min. 2-2 Danny Schreurs.

FC Hoensbroek heeft in Maastricht net niet voor een stunt kunnen zorgen. Tegen hoogvlieger Heer gaf het in de slotseconden de overwinning nog weg.

De gastenploeg begon wat stroef aan de wedstrijd. Dit resulteerde al binnen 5 minuten in een dot van een kans voor Danny Schreurs. De normaal makkelijk scorende spits schoot dit keer slechts in het zijnet. Maar al snel wist FC Hoensbroek zich te herpakken en trok het spel naar zich toe. Hoensbroek-spits Jaimy Dreessen claimde tot twee keer toe een strafschop, maar scheidsrechter  de Graaf liet stoïcijns doorspelen. De thuisploeg loerde slechts op een snelle uitbraak en was daarmee een aantal malen gevaarlijk. Gelukkig voor Hoensbroek  hadden Danny Schreurs, Rene Thoma en Rik Sondeijker het vizier niet op scherp staan. Aan de overkant was Jaimy Dreessen namens Hoensbroek ook dicht bij de openingstreffer.

Maar in kansrijke positie maaide de 18-jarige spits te gejaagd over de bal heen. Niet veel later zag Cornee Frissen zijn prima geplaatste vrije trap maar nipt over gaan. Ook Elko Doven had de 0-1 voor Hoensbroek op de schoen liggen. Maar ook diens inzet verdween maar rakelings naast het Heer-doel. Een minuut later was het voor Heer wel prijs. Een listige steekbal van Rene Thoma werd door Danny Schreurs koeltjes afgemaakt: 1-0. Een flinke domper voor Hoensbroek zo vlak voor de rust.

Maar de jonge ploeg van trainer Smeets bleek niet uit het veld geslagen en begon enthousiast aan de 2e helft. Zo zag Bas Coenen zijn voorzet bijna door Neall Lemmens in eigen doel getikt worden. Maar ook Heer was wederom dicht bij een treffer. Maar Rik Sondeijker mikte net langs de verkeerde kant van de paal. Hierna schroefde FC Hoensbroek het tempo nog verder op en drong Heer ver terug op eigen helft. Zo werd tot tweemaal toe een inzet van Lars Knibbeler  nipt geblokt door een Heer-been. Halverwege de 2e helft was de uitblinkende Guyvan Maessen ook dicht bij de gelijkmaker. Helaas voor Hoensbroek vond hij doelman Giovanni Wijns van Heer op zijn weg. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Hoensbroek-aanvoerder Marc Wanders maar rakelings over. Vervolgens was het de beurt aan Robert  Wijnen. Maar ook hij wist een prima kans niet tot doelpunt te promoveren. Maar de gasten gaven niet op en bleven jagen op een doelpunt. Maar ook Jason Schaepkens had het geluk niet aan zijn zijde en kopte slechts over. Met nog iets minder dan 10 minuten op de klok was de verdiende gelijkmaker toch een feit.

Een geoliede aanval via Cornee Frissen werd door Bas Coenen zeer knap binnen gewerkt: 1-1. En 4 minuten later stond zelfs de 1-2 voor Hoensbroek op het scorebord. Na een ongelukkige val kreeg Heer-captain Christian Beckers de bal tegen zijn hand. Scheidsrechter de Graaf was onverbiddelijk en wees naar de stip. Dit buitenkansje was wel aan Marc Wanders besteed, die onberispelijk binnen schoot.  Maar in blessuretijd kreeg de ploeg alsnog de deksel op zijn neus.  Goudhaantje Danny Schreurs was toch nog even bij de les en tikte bij de 2e paal listig de 2-2 binnen. En in de laatste seconden mocht Hoensbroek ook nog van geluk spreken, dat het bijna nog met een nederlaag huiswaarts keerde. Met een katachtige reflex voorkwam doelman Bart Knarren dat Danny Schreurs nog bijna de winnende 3-2 binnen kopte.

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie