Uur van de Buurt op zondag Schunck Glaspaleis

Deze zondagse bijzondere activiteit staat in het teken van de maand van de Poëzie. Dichters, schrijver Antoine Jacobs en huispianist Jesse de Haas en ander buurtnieuws.

Wanneer? Komende zondag 17 februari van 13.30-15.00 uur in Schunck Bongerd 18. Entree vrij.

Uitgeverij Leon van Dorp stelt voor

Antoine Jacobs / Limburg door vreemde oogen

In Limburg door vreemde oogen zijn dertien boeiende reisverhalen opgenomen geschreven tussen 1819 en 1913. De afzonderlijke verhalen (in het Nederlands, Duits en Engels) zijn voorzien van verklarende noten. De verhalen worden voorafgegaan door een inleiding en korte biografieën van de auteurs. Een register op persoons- en plaatsnamen besluit het geïllustreerde boek.

Antoine Jacobs

Antoine (A.P.J.) Jacobs (*1965) studeerde geschiedenis en Nederlands aan de Hogeschool Katholieke Leergangen te Sittard (1990) en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht (1994). Hij promoveerde in 2001 aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij was werkzaam voor het bisdom Roermond, het Meertensinstituut, de Nederlandse provincie van de dominicanen, het Monumentenhuis Limburg en de Radboud Universiteit Nijmegen. Sedert 2008 schrijft hij in opdracht van de Nederlandse provincie der karmelieten de geschiedenis van deze orde in de negentiende en twintigste eeuw. Hiertoe is hij gedetacheerd bij het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen.

Buurtdichters op de openbuurtpodium:

Hub Pieters en Ludy Baas Becking:

In 1957 geboren als oudste zoon van een Limburgs mijnwerkersgezin.

Na zijn schoolopleiding begon hij te werken in 1980 bij de Openbare Bibliotheek Heerlen. Lezen is nog steeds een passie, zoals ook muziek beluisteren en wandelen. Nog steeds gelukkig getrouwd. 2 kinderen. Schrijft al lang gedichten, maar aangespoord door zijn vrouw zien deze gedichten nu eindelijk het “licht”. Ook de 4e bundel staat op stapel…

Buurtdichter en Poëzie  Ludy Baas Becking. Ludy Baas Becking woont al jaren in Heerlen. Geboren in Bodja, een dorpje ten zuidwesten van Semarang, op midden Java. In 1956 repatrieerde hij op 14 jarige leeftijd met het gezin naar Nederland. Vervolgens werd hij onderwijzer en ging in 2004 met pensioen. Dankzij een schrijfcursus bij Schunck* schrijft hij nu met veel plezier teksten, die samen met de teksten van inmiddels het schrijfclubje “Kamerverhalen” gebundeld zijn.

Geef een reactie