Vol verwachting klopt het carnavalshart op Groeët Ghen Heij?Wie wordt namelijk de nieuwe Geêteprinses 2019-2020

 

Nog even volhouden en dan weet Groeët Ghen Heij komende zaterdag 23 februari wie de nieuwe prinses 2019-2020 zal zijn als opvolgster van jubileumprinses Irene ll (Dirkx). Vol verwachting klopt dan ook bij alle carnavalisten uit deze regio de harten. Waarom de toevoeging regio. Welnu, al tientallen jaren dragen de charmante dames van DG De Geête de “Vasteloavend” in alle toonaarden uit waar zij ook hun opwachting maken. Eigenlijk zijn zij te omschrijven als ware ambassadeurs met een geweldige voorbeeldfunctie. Overal zijn zij dan ook gewaardeerde gasten en meer dan eens gaan ze zelfs als gangmakers voorop. Dat dit een bewezen feit is, bleek in november jl. tijdens hun receptie ter gelegenheid van hun 5 x 11 jarig bestaansfeest.

Dat dientengevolge ook nu weer de spanning richting komende zaterdag stijgt, de avond begint overigens om 20.11 uur en ontbreekt livemuziek niet, is niet zo verwonderlijk. Er wordt dan ook langzaam afgeteld in de trant van: wie o wie gaat de nieuwe prinses van Damesgarde de Geête worden. Natuurlijk gonst het van geruchten en namen, prima toch. Des te beter zal de reactie zijn wanneer de nu nog onbekend zijnde prinses zich zal presenteren. Maar vooraleer dit het geval is wordt eerst in narrentempel Corneliushuis afscheid genomen van jubileumprinses Irene ll (Dierx). Zij was een geweldige prinses met veel “schwung en input”. Kortom, voor haar rest alleen nog een welgemeend chapeau en verdiend dankjewel.

Jubilaris en ex-prinses 2008 voorzitster Karin Mengelers

Behalve een nieuwe prinses is er binnen DG De Geête nog een opmerkelijk gegeven. Huidige voorzitster Karin Mengelers viert namelijk haar 1 x 11 jarig jubileum.  Het blijkt namelijk dat carnaval haar van jongs af aan al geboeid heeft. Karin: “gefascineerd door alle mooie uitdossingen en wagens. Actief deelnemen met de optochten begon midden jaren 80, met een aantal collega’s van de PLUS – destijds eigendom van wijlen Harry Meijers – , togen we met een grote groep mee over Groeët Genhei, verkleed in jute zakken met het thema, “de zek van d’r Harie”.

Op een hete zomerdag van 2007 werd ik door de prinsessencommissie van Damesgarde De Geête gevraagd om hun nieuwe prinses in 2008 te worden. Ik had er natuurlijk wel al eens stiekem aan gedacht. Compleet verrast, maar ik hoefde hier niet lang over na te denken, mijn gezin stond er volledig achter, mijn ouders zo trots als een pauw. Een onbeschrijflijk gevoel dat ik voor geen goud had willen missen, de saamhorigheid, het ultieme genieten. Na mijn prinsessenjaar ben ik lid gebleven bij Damesgarde De Geête. Ik heb vrij snel de functie van secretaris over mogen nemen, ben lid van de prinsessencommissie en sinds enkele jaren trotse voorzitter.

Overigens toen ik zelf kinderen kreeg heb ik samen met mijn man het carnavalsbloed doorgegeven. Ook zij zijn helemaal verknocht aan het carnaval, onze dochter is adjudante geweest van prinses Dionne I(Sluijmers) in 2014. Schoonzoon Rik (Vrolings) en zoon Rick (Mengelers) zijn prinsen geweest bij De Bokkeriejesj respectievelijk in 2011 en 2017. En de volgende generatie kandidaat prins in ons gezin heeft zich ook al aangediend en wel mijn/onze heerlijke kleinzoon Dex. Wat zou het sjiek zijn om ook hem in de toekomst te zien stralen als prins van ons Groeët Ghen Heij.

Nu 2019 mag ik dan ook terugblikken op 11 fantastische jaren. Dit met veel dankbaarheid naar onze actieve club dames, laagdrempelig, met leden van jong tot oud, en laten ons graag zien op allerlei gezellige (carnavals) activiteiten thuis op Ghen Heij, maar zeer zeker ook in de regio en zelfs daarbuiten. Eén van de hoogtepunten is altijd de proclamatie van onze nieuwe heerseres, die traditioneel de zaterdag vóór carnaval wordt geproclameerd, dus nu ook komende zaterdag 23 februari 2019. Iedereen is welkom.

 

Geef een reactie