EUREGION FILM FESTIVAL: 21 T/M 25 MAART 2019

In samenwerking met CineSud opent het Euregion Film Festival van 21 t/m 25 maart voor de 4e keer haar deuren voor professionals en filmliefhebbers om te genieten van Nederlandse en internationale films met speciale aandacht voor de Gouden Driehoek Nederland – België – Duitsland. Hét filmfestival voor, door en met filmmakers pakt groots uit met speciale gasten uit binnen- en buitenland.

STORIES THAT MATTER

HIGHLIGHTS PROGRAMMA EUREGION FILM FESTIVAL

Het Euregion Film Festival bestaat uit diverse onderdelen,  voor zowel filmprofessionals als filmliefhebbers. Wat is er zoal te zien tijdens het festival?

Openingsavond donderdag 21 maart: Regained MemoryLeijla en Soeverein

De feestelijke opening van Euregion Film Festival 2019 wil je niet missen! Het festival trapt af met een special rond twee getalenteerde regisseurs die de wereld verkennen vanuit een eigenzinnige invalshoek en een minstens zo eigenzinnige beeldtaal. De exclusieve avant-première van Soeverein van Remy Kooi en de Q&A en vertoning van twee unieke kortfilms (Regained Memory en Leijla) van Stijn Bourma, de enige Nederlandse regisseur wiens film geselecteerd werd voor Festival de Cannes 2017, zetten de toon voor de rest van het festival vol talent, diepgang en netwerkmogelijkheden.
Inclusief voor- en nagesprek met de regisseurs.

Aanvang: 20.00

Voor tickets klik hier!

Short Film Competition vrijdag 22 & zaterdag 23 maart

Op 22 en 23 maart strijden filmmakers voor de Best Film Award. In de officiële korte film competitie van Euregion Film Festival 2019 kun je films gaan kijken van recente winnaars van onder meer Clermont-Ferrand en de Berlinale! Laat je verrassen, meeslepen en ontroeren en geniet van het beste wat nieuwe filmmakers van over de hele wereld te bieden hebben en ga na afloop in gesprek.

Vrijdag: 17:30 – 19:30 Film | Short Film Competitie #1 

● Never Ever Without Laurens Zautsen
● Pistol Andreas Thaulow
● 2nd Class Jimmy Olsson
● Bouba & Kiki Jack Goessens
● Die Freundin (The Homegirl) Iván Sáinz-Pardo
● Infill & Full Set Hai Duc Dao
● We Were Three Caroline Ingvarsson

Zaterdag: 17:00 – 19:30 Film | Short Film Competitie #2

● Levenslang Ziek (Sick for a Lifetime) Yorn Heijnen
● Cadoul de Craciun (Christmas Present) Bogdan Muresanu
● Dima Remi Itani
● Tribe of Ghosts Almicheal Fraay
● Patision Avenue Thanasis Neofotistos

Voor tickets klik hier!

Zaterdag 23 maart : Special Ceres

Regisseur Janet van den Brand en camerman Thimothy Wennekes zijn aanwezig bij de vertoning van hun film Ceres. Een ontroerend intieme documentaire over vier kinderen die opgroeien op het Zeeuwse platteland. Zelf groeide ze ook op op het Zeeuwse platteland. Ze heeft de vier kinderen anderhalf jaar gevolgd, om aan elkaar te wennen en om ze op hun gemak te stellen. Inclusief voor- en nagesprek

Aanvang: 20:15

Voor tickets klik hier!

Zondag 24 maart: Special An Impossibly Small Object

Op zondagmiddag wordt de film An Impossibly Small Object vertoond. Deze film is in veel opzichten typerend voor het werk van Verbeek. Hij toont ons niet alleen een wereld die voor velen onzichtbaar zal blijven, zelfs voor hen die wel eens in China zijn geweest, maar hij maakt ook observaties en connecties die alleen een fotograaf zal maken. Verbeek heeft een geheel eigen stijl en toon.

Verbeek neemt een foto van een klein meisje in de nachtelijke straten van Taipei, die zijn eigen kindertijd terug in zijn bewustzijn brengt. Langzaam begint hij te beseffen dat de kinderjaren van het meisje en die van hem verrassende overeenkomsten vertonen.

Aanvang: 14.00

Voor ticket klik hier!

Maandag 25 maart: Special Bloeistraat 11 & This Magnificent Cake!

Het Euregion Film Festival sluit af op maandagavond met nog twee bijzondere korte films. Met Bloeistraat 11 won Nienke Deutz de belangrijkste prijs op het internationale animatiefestival van Annecy. In deze ene film combineert Duetz de technieken van 2D en 3D animatie, en stop-motion met op plastiek geprinte personages die in het decor worden geplaatst. Als je de Bloeistraat opzoekt via Google Street View, vind je een idyllisch straatje dat zorgeloosheid uitstraalt, en zo is ook de vriendschap tussen de twee meisjes zorgeloos. Maar als de puberteit haar intrede doet, zorgt dat voor een ongemakkelijk gevoel in de relatie.

Daarna de volgt de animatiefilm This Magnificent Cake! door Emma De Swaef en Marc James Roels. Deze film vertelt het verhaal van vijf personages: een getroebleerde koning, een Pygmee van middelbare leeftijd die in een luxe hotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verdwaalde portier en een jonge deserteur. Zij leven in kolonaal Afrika aan het eind van de 19e eeuw.

Voor het complete programma kijkt u hier


Het Euregion Film Festival komt tot stand in samenwerking met Filmhuis De Spiegel, De Provincie Limburg, gemeente Heerlen en Gemeente Maastricht.

Geef een reactie