Zotti doet Bekkerveld pijn en houdt titelaspiraties EHC/Heuts in leven   

 

Het tegen degradatie knokkende Bekkerveld bracht titelpretendent EHC/Heuts aan de rand van de afgrond. Na een overtrokken rode kaart voor Lars Vincken en een snelle aansluitingstreffer van Guido Rutten boog EHC in het slotkwartier een 0-2 achterstand toch nog om in een 3-2 overwinning.      

 

“We hebben de beste jeugd van Limburg”,  stelde Bekkerveld trainer Dick Voorn voor aanvang van de derby tegen EHC/Heuts. Het zeer jeugdige Bekkerveld team onderstreepte de woorden van de ervaren oefenmeester met een bravoure optreden in een spannende Heerlense derby met alles erop en eraan. Na de 2-0 van B-junior Jop Engelen twintig minuten voor tijd leek de thuisploeg de zege in de knip te hebben.

Maar na een overtrokken rode kaart voor Bekkerveld aanvaller Lars Vincken gevolgd door een snelle 2-1 aansluitingstreffer van EHC-stopper Guido Rutten rook EHC bloed. Pinchhitter Tim Maassen egaliseerde de score: 2-2. En in de slotminuten was daar Michele Zotti die met een fantastisch schot in de bovenhoek EHC toch nog op de valreep de zege bezorgde.

De matchwinnaar die drie jaar voor Bekkerveld voetbalde o.a in het hoofdklasse seizoen 2013-2014 stak niet onder stoelen of banken dat er ook nog steeds een blauwwit hart in zijn borst klopt. “Bekkerveld is de mooiste vereniging van Heerlen. Schitterende accommodatie en werkelijk alles wordt voor je geregeld. Ik hoor dat een aantal jonge spelers Bekkerveld wil verlaten, omdat ze ergens anders denken meer te kunnen verdienen. Ik zou het ze afraden.

Het gras bij de buren is niet altijd groener. Ze weten niet hoe goed ze het hier hebben. Ze kunnen te voet naar het voetbalveld lopen. En als ze het team een aantal jaren bij elkaar kunnen houden gloort een grote toekomst. Zelfs met een B-ploeg, zonder Ruben Henssen en Demsey Dowson, heeft Bekkerveld ons vandaag lang pijn gedaan.”

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze lnk.

Geef een reactie