Groots was het optreden vandaag niet, maar de doelstelling is behaald! BSV Limburgia/kamerland 1 pakt door het doelpuntloze gelijkspel tegen Heksenberg 1 het zo lang verwachtte kampioenschVorige week was sportpark Houserveld ook al in kampioenkoorts, echter door het gelijk spel tegen Caesar werd het feest uitgesteld. Vandaag trof BSV Limburgia/kamerland wederom op eigen veld buurtgenoot RKVV Heksenberg dat vecht voor lijfsbehoud met trainer Michel Broeders (oud speler en tevens vader van selectiespeler Bjorn Broeders) aan het roer.

De gehele wedstrijd kende eigenlijk weinig spanning of kansen. Beide ploegen wisten dat een gelijkspel voor beide een rol van betekenis kon spelen en met die gedachten werden er ook weinig risico’s genomen. De prima fluitende scheidsrechter de Goeij had gedurende de hele wedstijd dan ook weinig reden om hard in te grijpen.

Toen een kwartier voor het einde bleek dat de nummer 2 Sportclub’25 ook op een riante achterstand stond konden de bloemen langzaam tevoorschijn komen. Daar waar tevens gezorgd werd voor vuurwerk bij het laatste fluitsignaal werden ook de kampioensshirts richting het veld gebracht.

Direct na het laatste fluitsignaal van deze doelpuntloze wedstrijd brak de vreugde uit! De champagne werd ontschoten en de kampioensschaal werd luid onthaald. Nadat er ook namens de KNVB medailles waren overhandigd was het tijd voor een groot feest. Spelers en toeschouwers mengde zich door elkaar om te genieten van dit kampioenschap. Een verdiend kampioenschap wat de mannen van BSV Limburgia/kamerland komend seizoen de 1e klasse inbrengt.

Het feestje in de prachtig versierde kantine zal vanavond tot in de late uurtjes doorgaan. Volgende week zondag wacht de laatste competitiewedstrijd. Dan mag de inmiddels trotse kampioen op bezoek bij LHC, ofwel Laura/Hopel combinatie. Pakt de ploeg na een feestweek ook daar weer de overwinning mee?

Het kampioenschap is in ieder geval een feit! Vanaf deze plaats feliciteren wij spelers, supporters en andere belanghebbende dan ook met dit fantastische resultaat!

Foto’s Rob van den Oever/BSV Limburgia/kamerland
 De foto’s van de wedstrijd en het feest in de kantine kunt u bekijken door hier te klikken.

Geef een reactie