Lentekriebels Festival ook de 2de editie een combinatie van top evenementen in het centrum.

 In het weekend van 31 mei, 1- en 2 juni 2019 vindt de tweede editie van Lentekriebels Festival plaats in het centrum van Heerlen. Een waanzinnige combinatie van muziek, entertainment, food & drinks in een typische voorjaarssfeer! Lentekriebels is een samenvoeging het driedaags foodtruckfestival ‘What The Truck?!’, het Sambafestival op zaterdag 1 juni en het Heëlesj Autosjtuute op zondag 2 juni.

Op vrijdag 31 mei kan men op de Bongerd vanaf 16:00 uur terecht bij foodtruckfestival ‘What The Truck?!’. Met een breed aanbod in gerechten en drankjes wordt er ingespeeld op ieders behoefte. Van een heerlijke hamburger tot typisch Thaise curry’s en van de lekkerste Italiaanse pasta’s tot unieke versbereide grillgerechten, ‘What The Truck?!’ heeft het allemaal! Genoeg gegeten? Geniet van live performances van onder andere Bigs By Riot, We Zien Wel en Skartacus.

De zaterdag van Lentekriebels Festival staat naast ‘What The Truck?!’ ook in het teken van het Sambafestival. Met ongeveer 18 sambabands uit binnen- en buitenland, een typische Ibizamarkt en spetterende parade door Heerlen-centrum en een waanzinnige finale op het Pancratiusplein richt het festival zich op een Euregionaal publiek van alle leeftijden. Met optredens van Max Skavelaar, Dr. Funk & Mr. Soul, The Dynamics en Lex Nelissen wordt het programma van de zaterdag gecompleteerd.

Heëlesj Autosjtuute in 2018, vindt op zondag 2 juni 2019 plaats op het Pancratiusplein in Heerlen. Een spectaculair auto-evenement dat autoliefhebbers de mogelijkheid geeft klassieke, getunede, gepimpte of andere speciale auto’s te bekijken of aan het grote publiek te showen. Daarnaast worden er voor de jeugdige autoliefhebbers activiteiten en attracties gerealiseerd. Op het terras van SCHUNCK vindt op zondag 2 juni vanaf 13:00 uur de Basquiat Buurtbattles plaats. Een breakdance- en hiphopdanswedstrijd van 150 leerlingen voor een deskundige jury. Optredens van diverse singer- songwriters, Baltus & Co, CBF en Company4U maken Lentekriebels Festival compleet.

Om Lentekriebels Festival een evenement te maken voor de gehele gemeenschap is er ook voor de tweede editie een samenwerking gevonden met ondernemers uit de binnenstad. Evenementenbezoekers en winkelend publiek genieten tijdens Lentekriebels Festival van interessante (korting)acties en leuke giveaways bij maar liefst dertig winkeliersacties

DANS, EET, DRINK… GENIET en kom de lente vieren in Heerlen!

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie