Schaesberg knokt zich tegen Wittenhorst wederom terug in de wedstrijd, 3-3

Het was vooraf puzzelen en de geplaagde ploeg moest op zoek naar een goed vervolg na de overwinning van vorige week op Geldrop. Gelukkig was Remco Dijkman deze week bereidt gevonden om zijn oude ploeg uit te helpen.  Hij had gelijk binnen 2 minuten een penalty verdient, toen hij opzichtig naar de grond gewerkt werd. De scheidsrechter beoordeelde helaas anders en deed niets.

Als Wittenhorst vervolgens vrij snel op 0-1 en 0-2 komt, lijkt het een moeilijke zondag te gaan worden. Zeker als het binnen het half uur ook nog 0-3 wordt en iedereen stom verbaast naar elkaar kijkt. We hadden namelijk de afgelopen 2 wedstrijden weer wat vertrouwen getankt, er was goed getraind en dan gebeurt er dit. De doelpunten werden te gemakkelijk weggegeven, dat mag duidelijk zijn.

Maar toch toont Schaesberg zich zeker niet verloren, het speelt blij vlagen best aardig, maar de beslissende pass is vaak net niet goed genoeg. Het is na een dik half uur spelen Remco Dijkman, die Ronald Geuskens de diepte instuurt. Hij omspeelt de keeper en schiet beheerst binnen, 1-3. Schaesberg wilt dan meer en krijgt binnen 2 minuten nog een kans voor de aansluitingstreffer, ditmaal komt Ronald net iets te kort op aangeven van wederom Remco. Tijdens de rust spreken we over hetgeen we vorige week hebben geflikt en met vertrouwen in een goede afloop, starten we de tweede helft.

Schaesberg gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en halverwege de tweede helft valt de 2-3. Timo Regtop stuurt Noah Nhogodizi de diepte in, zijn schot wordt nog gepareerd door de keeper van Wittenhorst. Maar daar staat `good old` Remco Dijkman op de goede plek om de bal binnen te tikken. We zijn weer terug in de wedstrijd en nemen steeds meer risico, waardoor het spel op en neer golft en ook Wittenhorst nog kansrijk kan worden. Maar het is kersverse vader Kaïn Bours die ons op de been houdt.

In de 78e minuut valt de 3-3 door Erik Gerrits en het harde werken is beloond. Even later kan Remco niet meer verder en is het Tim Zuidersma die wederom zijn rentree maakt in de punt van de aanval. Het kan in de laatste 10 minuten nog beide kanten op vallen, maar het blijft bij een verdienstelijk gelijkspel. Hiermee hebben we de laatste thuiswedstrijd van de competitie waardig afgesloten. Het zal gelukkig niet de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zijn, want door het gelijke spel heeft Schaesberg zich vandaag sowieso verzekerd van een plek in de nacompetitie. Bekkerveld en de Valk zullen in de laatste speelronde gaan uitmaken, wie er direct zal degraderen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen de Valk en een week later (2 juni) spelen we weer thuis tegen (vermoedelijk) de Ster voor de nacompetitie. We hopen deze positieve flow vast te kunnen houden richting de nacompetitie toe en rekenen weer op de steun van onze supporters.