Crowdfunding ‘Geef je instrument DOOR!’ gelanceerd door Guido Dieteren

Gisteren werd tijdens de jaarlijkse DOOR!dag bij Adams Muziekcentrale te Ittervoort de crowdfundcampagne ‘Geef je instrument DOOR!’ officieel gelanceerd door Guido Dieteren. Middels deze actie wordt de komende weken via het crowdfundplatform www.voordekunst.nl geld ingezameld voor muziekinstrumentenpakketten op Limburgse scholen. Een belangrijke stap om in 2020 alle schoolkinderen in Limburg structureel muziekonderwijs te kunnen geven, want dat is het doel van DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg.

 

Tot nu toe .Met de kernwaarden samenwerking, duurzaamheid, innovatie en inclusie voorop heeft DOOR! al veel bereikt sinds de start in 2015. In de beginfase werd gestart met 20 scholen die meer muziek in de klas wilden realiseren. Inmiddels zijn maar liefst 270 scholen in samenwerking met een muziekvereniging, popband of poppodium aan de slag gegaan. Landelijk gezien is dat zo bijzonder dat Koningin Máxima vorig jaar juni een bezoek bracht aan de DOOR!dag. Tijdens deze dag beloofden maar liefst 17 partijen middels het ondertekenen van een convenant bij te zullen dragen aan de doelstelling om in 2020 alle schoolkinderen structureel muziekonderwijs aan te bieden.

Crowdfundcampagne. DOOR! wil scholen de beste omstandigheden bieden en het hen zo eenvoudig mogelijk maken om het 2020-doel te bereiken. Om dit te bereiken hebben scholen het juiste materiaal nodig: muziekinstrumenten. En daar is de crowdfundcampagne ‘Geef je instrument DOOR!’ voor. Iedereen die muziekonderwijs een warm hart toedraagt kan het project al steunen vanaf 10 euro via www.voordekunst.nl/projecten/8813-geef-je-instrument-door. Er zijn allerlei leuke tegenprestaties voor donateurs, zoals gesigneerde posters, vermelding op de Wall of Fame, een exclusief kijkje achter de schermen bij Adams Muziekcentrale en kaartjes voor concerten van philharmonie zuidnederland en Guido’s Orchestra.

Geef je instrument DOORRRRRR!!!. De muziekinstrumentenpakketten worden samengesteld door Adams Muziekcentrale, hebben een waarde van €1000,- én zijn geschikt voor de meest gebruikte muziekmethoden. DOOR! biedt scholen deze muziekpakketten aan en na een jaar krijgt de school de kans om het pakket af te kopen voor de helft van de waarde (€500,-) of het pakket door te geven aan een andere school. Kopen twee scholen een pakket, dan maakt DOOR! weer een nieuw pakket voor een nieuwe school. Zo ontstaat een ware olievlek door de provincie.

Foto Alf Mertens

Geef een reactie