Mart Habets nieuwe schutterskoning St Sebastiaan Heerlerheide

Voor het erebestuur van St Sebastiaan schoot Theo Pluijmen de vogel af en bij de burgers Jan Verbroekken

Vrijdag 31 mei bracht ParkstadActueel een uitvoerig verslag met een fotoreportage over het op Hemelvaartsdag 30 mei in Heerlerheide gehouden Koningsvolgelschieten. Dit jaarlijkse schuttersfestijn op Gen Heij kende bovendien, voorafgaande aan het eigenlijke schuttersfestijn, een aparte gebeurtenis middels de toekenning van de Koninklijke Onderscheiding aan de heer Hans Augustus. Deze werd hem opgespeld door waarnemend burgemeester Emile Roemer van Heerlen.

 

Aansluitend vonden schietwedstrijden plaats met als inzet wie de nieuwe koningen zouden worden bij schutterij St. Sebastiaan, het erebestuur en bij de burgers. Dank zij de creatieve brein van erevoorzitter Paul Hazen, hij was immers de maker van de prachtige af te schieten (nep)-vogels, werd het een zeer spannende aangelegenheid . Uiteindelijk was Mart Habets bij St. Sebastiaan die met een welgemikt schot de vogel afschoot en dus de nieuwe koning 2019 werd. Bij het erebestuur was de koningstitel voor Theo Pluijmen en burger Jan Verbroekken tekende voor zijn koningschap, ook natuurlijk dank zij een gericht laatste schot.

Natuurlijk werden de drie nieuwe koningen, zoals het hoort, gefeliciteerd en geïnstalleerd. Uiteraard werd het glas geheven en werd het nog even een gezellige aangelegenheid daar op sportpark Pronsebroek, welke gezelligheid nadien ook duidelijk aanwezig was in het sjuttelokaal van John en Mir Vrolings op de Bokstraat. Kortom. Koningsvogelschieten 2019 was weer een geweldige aangelegenheid en een puike organisatie van Kon. Schutterij St Sebastiaan.

Foto’s: St Sebastiaan en Callie Steijaert

 

Geef een reactie