La Grande-Duchesse de Gérolstein met Kerkraadse diva Kim Savelsbergh

 

 

Donderdag 6 juni is in Theater Aachen om 19.30 de première van La Grande-Duchesse de Gérolstein, een opéra-bouffe (een vorm van operette of beter geformuleerd entertainment theater) van componist Jacques Offenbach. Het verhaal is een satirische kritiek op het niet-denkende militarisme en betreft een verwende en tirannieke jonge groothertogin die erachter komt dat ze niet altijd haar zin kan krijgen. De Kerkraadse sopraan Kim Savelsbergh is erin te zien en te beluisteren als Ehrenfräulein Iza. Het werk vormt ook een van de eerste grote lakmoesproeven van Maastrichtenaar Jori Klomp de nieuwe koorleider van Theater Aachen

 

Jori Klomp leidt sinds deze zomer de vier vocale ensembles die aan Theater Aachen verbonden zijn. Onder zijn leiding staat het 22-koppige operakoor, waarvan de zangers in vaste dienst van het theater zijn. Daarnaast zijn er het met gevorderde amateurs en conservatoriumstudenten bezette Extrachor, het symfonische koor en het kinderkoor. Met zijn 27 jaar is hij de jongste chorleiter van de 80 operahuizen in Duitsland. Om het grootse werk van Offenbach – geparodieerd in komische perfectie – tot in de kleinste details perfect over de Bühne te krijgen was het de afgelopen weken zwoegen geblazen. De multi-muzikale maestro Klomp is ervan overtuigd dat gelet op de kwaliteit van solisten en koor het resultaat navenant zal zijn, ic dat groot succes verzekerd is.

De Opera Bouffe in drie aktes, een Libretto van Heinri Meilhac en Ludovic Halévy, ging op 12 april 1867 in première in Théâtre des Variétés in Parijs. Daarna werd het gehoord in New York, Londen en andere grote plaatsen. En het wordt nog steeds uitgevoerd en opgenomen.

De titelrol in Aken wordt vervuld door Irina Popova een hoofdrol is er ook voor Soon-Wook Ka in de rol van Prinz Paul Fritz. Om 19.00 is er een inleiding in de prachtige Spiegelfoyer van Theater Aachen. De voorstelling is ook nog te zien op zaterdag 22. Juni om 19:30 en donderdag 27 juni om 19:30.

Meer informatie en tickets via: www.theateraachen.de

Foto geleverd door Torena Publiciteit

Geef een reactie