Hago Limburg Mooiste en Obvion Run op koers

 

Sportweekend voor fietsers en renners op 14, 15 en 16 juni a.s.

 Sportevenement Hago Limburgs Mooiste staat voor de deur. Met de wielerklassieker op de vertrouwde zaterdag en voor de tweede keer op rij de Obvion Run op zondag. Nieuw dit jaar: een halve marathon voor de lopers.

 

De eerste startpakketten met rugnummers, stuurnummers en hellingstickers zijn ingepakt, de inschrijving voor de populaire gele lus voor de fietsers zit nagenoeg vol en de eerste oefenrun voor lopers is achter de rug. Kortom: Hago Limburgs Mooiste staat weer voor de deur. De 28ste editie wordt gehouden op vrijdag 14 juni, zaterdag 15 juni en zondag 16 juni.

Fietsen tijdens Hago Limburgs Mooiste. Op zaterdag is het traditiegetrouw de beurt aan de fietsers. Naar verwachting starten er zo’n 15.000 liefhebbers aan een van de 14 (!) prachtige fietsroutes door Zuid-Limburg en het aangrenzende buitenland. Van de allerkleinsten die samen met papa, mama, opa of oma meedoen aan de familietocht (26 of 40 kilometer) tot aan de fanatiekste sportievelingen die voor de zwaarste uitdaging gaan van maar liefst 255 kilometer. Start en finish is op het evenemententerrein op het Burgemeester Van Grunsvenplein in hartje Heerlen. Daar begint vrijdagmiddag om 14 uur het voorprogramma met onder andere de fietsmarkt (ook op zaterdag), het ophalen van de startnummers, de last minute inschrijvingen en Fietspraat. Zaterdagochtend vertrekken de wielrenners vanaf 7 uur, maar op het evenemententerrein is de hele dag door van alles te doen. Er draait een dj, de fietsmarkt is open (van 12 tot 20) en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar wordt de Rabobank Kids Ride gehouden op een speciaal parcours. Verder zendt L1 tussen 14 en 16 uur live uit vanaf het plein en zijn de verrichtingen van de Oranje Leeuwinnen (op het WK tegen Kameroen) op groot scherm te volgen.

Rennen tijdens de Obvion Run. Op zondag wordt er gerend in plaats van gefietst. Nieuw onderdeel van de Obvion Run is de halve marathon. Gebleven zijn de wedstrijden van 5 en 10 kilometer. Burgemeester Emiel Roemer verzorgt bij iedere loop het startschot. De halve marathon start om 10.30 vanaf het Burgemeester de Hesselleplein, op een steenworp afstand van het evenemententerrein. De route gaat via natuurgebied Terworm en door het Maankwartier, de gloednieuwe stationsomgeving van Heerlen. De eerste lopers worden rond 11.45 uur op de finish verwacht bij het evenemententerrein op het Burgemeester van Grunsvenplein. Het startschot van de kortere afstanden klinkt om 14 uur, start en finish is bij het evenemententerrein.

Ook nieuw tijdens de Obvion Run is de Obvion Kids Run: een hindernisparcours, bedoeld voor kinderen tussen de 3 en de 12 jaar. Meedoen aan de Obvion Kids Run op het Burgemeester de Hesselleplein is gratis. De start is om 11.30 uur (na een gezamenlijke warming up om 11.15 uur). De jonge deelnemers moeten een parcours afleggen met daarop allerlei obstakels en verrassingen.

Hago Limburgs Mooiste wordt mede mogelijk gemaakt door 650 vrijwilligers van 25 Zuid-Limburgse verenigingen. Zij krijgen een vergoeding die direct in de kas van de vereniging vloeit. In 2018 verdienden de clubs opgeteld bijna 100.000 euro.

Foto en tekst Visitzuidlimburg

 

Geef een reactie