Hoog bezoek bij concert Guido Dieteren in Kerkrade   

 

 

Het met veel enthousiasme en bijval ontvangen OPEN-AIR-concert van Maestro Guido Dieteren lokte gisteravond zelfs Prinselijk bezoek naar Kerkrade. De Belgische Prins Charles-Adrien de Merode was met zijn Mexicaanse echtgenote vanuit Brussel overgekomen om zich een beeld te vormen van de kwaliteit van artiesten en show.

Weinig andere Belgische adellijke families spreken zo sterk tot de verbeelding als de Merodes. De familie die verwant is met alle Europese vorstenhuizen heeft als een van de weinige het recht om de erfelijke titels prins en prinses te voeren zonder dat ze tot een koningshuis behoort. De Merodes speelden dan ook een sleutelrol in het ontstaan van België. Ter ere van het 100-jarig bestaan van België werd de hele Merode familie in de Prinsenstand verheven.

De op moederkasteel Merode in Duren opgegroeide Prins Charles-Adrien trouwde op 2 april 2016 in Mexico in aanwezigheid van een grote delegatie van de Luxemburgse groothertogelijke familie; waaronder Stéphanie en Guillaume, die laatste was zelfs trouwgetuige, met Guadalupe de Lascurain werkzaam als bankier in Mexico-City na een studie aan de school of Economics in London, waar ze aansluitend ook werkte voor de Citibank in London. Charles-Adrien de Merode die opgroeide in kasteel Merode nabij Duren werkte in Mexico voor een microkrediet organisatie. Anno heden woont en werkt het echtpaar in de omgeving van Brussel.

Het Prinselijk echtpaar had na een korte kennismaking onmiddellijk een ‘klik; met Roda JC nieuwe clubeigenaar Garcia De la Vega. Naast de taal ontpopte zich ook de financiële achtergrond als een gemeenschappelijk deler. De la Vega werkte immers ook als internationale private bankier, meer specifiek van 1994 tot 2001 bij Banco Santander. Prinsenpaar en Roda JC-voorzitter waren na afloop laaiend enthousiast en deelden welgemeende complimenten uit aan maestro Guido Dieteren en sopraanster Wendy Kokkelkoren. Prins Charles-Adrien de Merode zei het zo: “Ik hoop oprecht dat de Provincie Limburg en het land NRW het mogelijk maken om een dergelijk topconcert ook in de prachtige ambiance van Schloss Merode in Duren te organiseren. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat het ook in mijn stamregio wordt omarmd door de mensen. Een dergelijk initiatief zou ook de verbinding in de Euregio enorm versterken.”

Foto geleverd door Torena Publiciteit

Geef een reactie