Spectaculaire Cultura Nova editie 2019 in trek

 

 

Cultura Nova komt steeds dichterbij, vrijdag 23 augustus t/m zondag 1 september is het zover. De kaarten vliegen sinds de presentatie van het programma als zoete broodjes over de toonbank. De 29ste editie van het festival heft dan ook heel wat te bieden voor jong en oud. Theaterspektakel, muziek, dans, circus en toneel; inclusief een bijzonder programma voor de jeugd, maar ook concerten, films en workshops. Ruim 60 nationale en internationale gezelschappen gaan ze op 25 locaties in Heerlen en omgeving uitvoeren. De highlights in vogelvlucht:

Op vrijdag 23 augustus vindt op het schouwburgplein voor Parkstad Limburg Theater de spectaculaire openingsvoorstelling plaats. Toneelgroep Maastricht presenteert die avond een urbane uitvoering van het bekende verhaal van ‘Romeo & Julia’ in samenwerking met drie internationale gezelschappen, La Fabrique Royal/Zéro Dedré, Aerosculpture en Groupe F. De voorstelling, het tijdloze verhaal van Shakespeare over jonge liefde en de tragische consequenties van onverdraagzaamheid, onbegrip en misverstand wordt een sterk beeldende eigentijdse theatervoorstelling met veel muziek en enkele grote theatrale gebaren. Deze unieke uitvoering van ‘Romeo & Julia’ komt tot stand doordat Cultura Nova internationale gezelschappen, allen afkomstig uit Frankrijk, koppelt aan Toneelgroep Maastricht. Samen met een groot aantal zangers en dansers uit de regio belooft de culturele smeltkroes – en dat is Cultura Nova – een grootse happening te worden.

Spektakel in de Zilverzandgroeve Beaujean: ‘Effraction Nocturne’ van Ilotopie

Het Franse gezelschap Ilotopie brengt een spektakel naar Zilverzandgroeve Beaujean in de vorm van een surrealistisch fresco op het water. Sterker nog, de voorstelling van Effraction Nocturne (Nederlands: Inbreuk in de Nacht) wordt volledig óp het water bij de zilverzandgroeve gespeeld. Het water vorm het toneel voor een compleet dorp met huizen, bewoners, bomen en zelfs een heus dorpsplein. Toch is niets wat het lijkt… Treed binnen in de surrealistische wereld van Ilotopie met de wereldpremière (!) van Effraction Nocturne.

 

‘Hotel’ van Cirque Éloize: een mix van dans, comedy, muziek en acrobatiek

Steek de lobbydeuren door en ontdek het grandioze en poëtische universum van Hotel… Een frisse kijk op het traditionele circus: een mix van dans, comedy, muziek en acrobatiek. Cirque Éloize viert met haar nieuwe voorstelling Hotel haar 25-jarig bestaan. Het is een vitale show: het verhaal van een plek, bevolkt met wisselende gasten en met bijzondere ontmoetingen. Laat acrobatiek, theater, dans en muziek je begeleiden door dit intieme toevluchtsoord, gestyled met een avant-gardistische scenografie geïnspireerd door de elegantie van alleen de grootste hotels. Steek de lobbydeuren door en ontdek het grandioze en poëtische universum van Hotel. Een vrolijke energieke circusvoorstelling voor jong en oud.

 

Hedendaags Circus met ‘My Land’ van Recirquel

Vijf sterren kreeg het Hongaarse gezelschap Recirquel van zes toonaangevende recensenten voor de voorstelling My Land bij het Edinburgh Fringe Festival. Een vrouw belichaamt de metaforische rol van Gaia, de godin van de aarde, buiten het bereik van zes mannen, in deze verbluffende nieuwe productie, die haar Nederlandse première beleeft bij Cultura Nova. Geregisseerd door Bence Vági, wiens gezelschap vorig jaar de hit Paris de Nuit bracht, heeft My Land een heel andere sfeer met een cast van buitengewoon hoog technisch kaliber. De voorstelling is een bijzondere mix van circus en dans, gepresenteerd op een enorme zandtafel, die van onderaf wordt belicht. Schoonheid in optima forma.

Meer info via: www.culturanova.nl   

http://nl-nl.facebook.com/CulturaNovaFestival

https://twitter.com/culturanova

http://instagram.com/CulturaNovaFestival

Foto CulturaNova

Geef een reactie