Hoofdmenu

Film Arctic is te zien in het filmhuis de Spiegel

ARCTIC

IJsland, 2018 / 97 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngst
Regie: Joe Penna
Met: Mad Mikkelsen, Maria Thelma Smáradottir e.a.

 

Zaterdag. 13 JULI / 20:00 UUR

Donderdag. 18 JULI / 20:00 UUR

★★★★☆ Guardian – “Sterke debuutfilm van de Braziliaanse YouTube-ster Penn”
★★★★☆ Volkskrant – “Mads Mikkelsen geeft een fenomenale onemanshow in Arctic “
Op de Noordpool stort een vliegtuig neer, waarbij alleen Overgård (Mads Mikkelsen) de crash overleeft. Hij wordt geconfronteerd met verschrikkelijke kou en volledige afzondering. Zelfs wanneer de redding nabij lijkt in de vorm van een overvliegende helikopter, laat het meedogenloze en nietsontziende klimaat van zich horen, en stort de helikopter door ijzige stormwinden neer.
Met de enige overlevende van die crash onder zijn hoede zal Overgård een besluit moeten nemen: blijft hij in de relatieve veiligheid van zijn geïmproviseerde kamp, of gaat hij op zoek naar hulp door een levensgevaarlijke reis te maken door onbekend terrein.De Braziliaanse regisseur Joe Penna, wonend in LA, begon zijn carrière als YouTube sensatie, en maakt met Arctic zijn regiedebuut met een serieuze film. En dat regiedebuut is direct een rijzende ster. Niet alleen wist hij steracteur Mads Mikkelsen (At eternity’s Gate, Jagten) te strikken voor de hoofdrol, ook werd de survival thriller geselecteerd voor het Cannes film festival. Weinig filmmakers kunnen dat zeggen van een regiedebuut. Zijn weg naar de top is een extreem moderne. Hij stopte met zijn studie Geneeskunde voor hartchirurg om zich volledig te focussen op zijn YouTube account MysteryGuitarMan, waar hij zijn technische vaardigheden in filmen en monteren verder ontwikkelt.

Met dit regiedebuut neemt hij afstand van zijn drukke, luidruchtige video’s; Arctic is een woordloze film met geduldig tempo. Penna heeft vooraf veel reviews en recensies van survivalfilms gelezen. Een belangrijke rode draad daarin was dat men niet houdt van iemand die iets doms doet.

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl(Volgend nieuwsbericht) »