Zondag 21 juli Paul van Loo in ’t Bakkes va Welte

Zondag 21 juli komt Paul van Loo, bekend in Limburg en omstreken, een optreden verzorgen bij ’t Bakkes va Welte. En of dat nog niet genoeg is komt rond 15 uur de Coriovallum Pipe Band ons verblijden met een muzikaal bezoek.

 

In eerdere publicaties werd steeds het woord “Vlaai” gebruikt. Door Steph Quadvlieg (Limburger maar vooral Weltenaar pur sang) werd de redactie er terecht op gewezen dat dit in Welten en zelfs in heel Parkstad echt niet kan. Hier heet Vlaai, Vla.  Vanaf nu zal het woord “Vla” voor dit overheerlijke echt Limburgse gebak gebruikt worden met tussen haakjes de toevoeging “Vlaai” zodat ook niet Parkstedelingen begrijpen waar het over gaat. Wil je hierover in discussie gaan met Steph? Dan kan op zondag 22 juli na het optreden van de Coriovallum Pipe Band.

Bij ’t Bakkes wordt hard gewerkt om de nieuwe overkapping klaar te krijgen die de tent moet gaan vervangen. De pannen zullen er op 22 juli waarschijnlijk nog niet op liggen. Voor de bakdag in augustus zal alles prima in orde zijn.

De kalveren zijn ook een kijkje komen nemen (zie foto) en hebben als verrassing, heel toepasselijk, een paar flinke vlaaien achter gelaten.

Waar is het op een zomerse zondagmiddag beter toeven dan onder het weelderige, verkoelende bladerdak van de fruitbomen bij ’t Bakkes va Welte en te luisteren naar de prachtige liedjes van Paul van Loo en het optreden van de Coriovallum Pipe Band en te genieten van een lekker stuk vla (vlaai dus voor niet Parkstedelingen), dit alles in gezelschap van familie, vrienden, kennissen en heel veel aardige mensen.

Wat wil een mens nog meer.

De poort gaat om 13 uur open en we sluiten om 17 uur.

Er wordt verse vla (vlaai) van Limburgse Kollenberger speltbloem gebakken die betrokken wordt van de Weltermolen.

De oven wordt gestookt met sjanse (takkenbossen voor niet Limburgers) die gemaakt zijn van snoeihout uit de hoogstamboomgaard de Loorenhof en van de wilgen rond de Weltervijver.

Op 21 juli wordt ook weer ‘t Weltesj Speltbroeëd (Weltens Speltbrood) naar eigen receptuur gebakken. De zeem (stroop) is nu echt op maar de appelbomen hangen best vol dus voor komend jaar zal weer nieuwe zeem gemaakt worden.

De door Anny en Frans gemaakte Kersenjam is zeker de moeite waard om te proberen.

Op 21 juli is de Weltermolen ook open en kan bezichtigd worden. Rondleidingen zijn gratis. In de Weltermolen gemalen Kollenbergerspeltmeel en in de Commandeursmolen gemalen en gebuild speltbloem zijn dan te koop.

 

Heb je zondag 21 juli geen tijd?

De volgende bakzondagen zijn:

25 augustus, 22 september en 6 oktober.

Gratis toegang.

Vla, koffie, fris enz. kosten bij ’t Bakkes va Welte € 1,50.

Voor meer informatie mail naar jo@klavora.nl of kijk op www.deloorenhof.nl of facebook.com/loorenhof

’t Bakkes va Welte in de Loorenhof

De Doom 5Welten

Het wordt weer een heel gezellige middag.

Foto uit het archief van  Paul v Loo

Geef een reactie