Bruce Rayer Venlo wint Pijl van Heerlerheide Wielerkoers, c.q. klimcriterium, door Stichting perfect georganiseerd

Wat was het afgelopen zondag 21 juli weer een perfecte organisatie van De Pijl van Heerlerheide. Daar was dan ook iedereen er over eens. Een dik verdiende chapeau is zeker op zijn plaats. Want ga er maar aanstaan om maanden van te voren al druk doende te zijn met de organisatie, want als het startschot klinkt, dit jaar dus op 21 juli, dan moet alles in- en met elkaar kloppen. Maar, o.l.v. van Max Pool, werd dit ultieme streven door het gehele hardwerkende team dan ook gedragen en nu achteraf gezien dan ook met succes.

Dat de Pijl van Heerlerheide voor de categorieën vrouwen junioren, heren nieuwelingen, heren junioren, meisje nieuwelingen, vrouwen junioren, heren nieuwelingen, heren junioren en last but not least als hoofddeelname de heren amateurs een goede naam geniet, mocht overduidelijk blijken uit het grote aantal wielerdeelnemers en deelneemsters. Bijna uit alle windstreken van ons land waren zij afgereisd naar Heerlerheide. Gelukkig waren de weersomstandigheden heel goed te noemen. Dus alle reden om er een spannende wielerevenement van te maken.
Dat gebeurde dan ook, maar de eerlijkheid gebiedt wel om helaas aan te geven dat deze koers maar weinig toeschouwers trok ondanks de inspanningen gedaan door de organisatie. Omdat de Pijl van Heerlerheide ook te boek staat als klimcriterium zou de verwachting bewaarheid moeten worden dat op de voornaamste klim in het parcours, t.w. Col de Loker (Lokerstraat), veel liefhebbers hier de renners zouden toejuichen. Maar helaas was dit niet het geval, want we zagen op de Col de Loker slechts een handjevol toeschouwers. Ook op andere gedeelten in het parcours viel de belangstelling tegen. Heel jammer natuurlijk, zeker voor de organisatie.

.
Nu kan de vraag gesteld worden waar ligt dit aan? Natuurlijk was er concurrentie van de Tour de France op de televisie welke uitgerekend op deze zondag een ongekend spannende strijd kende. Maar ook het Zuid Limburgs Schutterfeest trok duizenden toeschouwers en zal daardoor zeker van invloed zijn geweest voor De Pijl van Heerlerheide evenals waarschijnlijk nog andere evenementen. Maar je kunt organiseren wat je wilt, maar altijd zal er wel een reden op te sommen zijn waarom wel of waarom niet. Dus is het gewoon zaak om ook volgend jaar weer met goede moed het wielerevenement te organiseren. Zeker als in ogenschouw genomen kan worden dat gezelligheid wel troef was bij de horecazaken Oud Genhei Geitstraat, De Bolle Gravenstraat, Brasserie De Leef Corneliusplein en uiteraard bij Cafe-Zaal d’r Bok bij start en finish. Daar was door het groter aantal toeschouwers het wel goed toeven. Dus Max en je team gewoon door gaan.


Terug naar de pointe van de koers mag zeker gesteld worden dat de coureurs er allemaal zeer veel zin in hadden en er in alle categorieën veel strijd geleverd werd. Inzet natuurlijk om winnaar of winnares te worden en mocht dat niet lukken dan zeker het behalen van een 2e of 3e podium plaats. Dat lukte uiteraard door de respectieve deelnemers die dan bloemen en kussen van de leuk en knap uitziende ronde missen Michelle van der Veer en Laura Farinaccio en bijgestaan door de eveneens knap overkomende en ogende begeleidster Maddy Niemant tegemoet konden zien.

In dit artikel, natuurlijk met de verdiende felicitaties voor alle andere winnaars, beperken we ons tot de “hoofd”-winnaar van deze Pijl van Heerlerheide 2019. De winnaar was dus de Venlonaar Bruce Rayer een zeer talentvolle amateur. Dit bewees hij dan ook in deze koers, want na 31ronden van 2,1 km, in totaal dus 65,1 km verschalkte hij op vier ronden van het einde zijn medevluchters Roy Steuten uit Ell en Edwin Wielink uit Twello en ging dus zegevierend als eerste over de meet op de Bokstraat. Zijn voorsprong bedroeg iets meer als een minuut, dus meer als comfortabel genoeg om de overwinning mee naar Venlo te nemen. Nummer 2 werd Edwin Wielink die op zijn beurt Roy Steuten uit Ell klopte. Tenslotte niet vergeten dat deze Pijl van Heerlerheide 2019 op en top gedragen werd door sponsoren, motards, mensen van de EHBO, verkeersregelaars en zeker de vele vrijwilligers. Zonder dit gezelschap zou een wielerronde, o.l.v. de actieve organisatie, niet mogelijk zijn. De dank hiervoor is dan ook vanzelfsprekend.

 

Foto’s: Callie Steijaert

Geef een reactie