Pierre Haenen nieuwe directeur/gastheer Château Neercanne

Foto Château Neercanne

 

 

Pierre Haenen (28) wordt met ingang van 2 september de nieuwe directeur/gastheer van Château Neercanne. De Limburger volgt Peter Harkema op, die na 35 jaar in de functie van directeur/gastheer op Château Neercanne met pensioen gaat.  Pierre Haenen is op dit moment nog werkzaam als Manager Bistrot de Liège bij Château St. Gerlach in Valkenburg dat evenals  Château Neercanne deel uitmaakt van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en lid is van Relais & Châteaux.

Château Neercanne aan de rand van Maastricht en op de grens met België is het enige terrassenkasteel van Nederland;. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over vier niveaus en beschermd door UNESCO.

De aanstelling van de jeugdige Pierre Haenen als nieuwe topman van is voor de buitenwacht een verrassing maar is illustratief voor de nieuwe koers die het Oostwegel  concern is ingeslagen. Pierre Haenen heeft sinds 2015 verschillende functies bij Oostwegel Collection bekleed. Als Medewerker Bediening begon hij bij Château St. Gerlach en groeide door naar de functie van Medewerker Reserveringen, Guest Relations Coördinator en sinds december 2017 als Manager van Bistrot de Liège. Nu volgt dus de bekroning van zijn bliksemloopbaan.  Wij vinden het geweldig dat wij Pierre hebben benoemd als directeur/gastheer van Château Neercanne. Het is een heel mooi voorbeeld van hoe onze ‘Talent Factory’ de loopbaanroutes van onze medewerkers vormgeeft. De ambitie, creativiteit, commercialiteit en verbindende kwaliteiten van Pierre maken hem de juiste persoon voor deze functie. Ik kijk ernaar uit om samen met hem te bouwen aan de toekomst van Neercanne en daarmee ook aan Oostwegel Collection.”, zegt Camille Oostwegel jr.

Pierre Haenen is trots en verguld met zijn aanstelling. Als geboren en getogen Limburger is het voor mij dan ook een enorme eer en uitdaging om deze nieuwe functie te bekleden en onze gasten gastronomisch te mogen verrassen en tezamen met de collega’s unieke herinneringen te blijven creëren.”, zegt hij.

Foto  Château Neercanne

 

 

Geef een reactie