In het begin van het seizoen staat het volgende duel op de planning: Alemannia Aachen – Bayer Leverkusen 04. Bayer Leverkusen die als favoriet de wedstrijd ingaat, weet dat het de wedstrijd niet voor niets gaat krijgen. 

 

In de eerste helft ligt het verschil niet heel ver uit elkaar, Alemannia dat van zich af bijt. Leverkusen dat geduldig is en op momenten goed toeslaat. In de 19e minuut is het raak voor Leverkusen, de aanvoerder die een voorzet van Wendell achter zijn eigen doelman werkt. Ook Volland weet het net te vinden, in de 36e minuut wordt hij aangespeeld op rand 16 en draait hij weg van zijn tegenstander. Vervolgens schiet hij de bal wederom achter de doelman van Aachen. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter dan voor de rust. In de tweede helft zal Alemannia flink aan de bak moeten om het goed te maken, zo beginnen ze ook! Vandaar de 1-2! Een goed uitgespeelde aanval. Helaas voor Alemannia weten ze dit niet door te trekken naar een eventuele gelijkmaker. Leverkusen blijft rustig en maakt in de tweede helft zelfs nog 1-3 (Bailey) en 1-4 (Havertz). Zo laat de ploeg van de Nederlandse Peter Bosz, zien dat het een niveautje hoger speelt.

Foto Ryan Dubois

Geef een reactie