Donderdag 22 augustus heeft gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) het platform ‘Limburg heeft je nodig’ gelanceerd. Op de website www.limburgheeftjenodig.nl komt rondom de Limburgse arbeidsmarkt samen. Het platform is bedoeld om initiatieven over de arbeidsmarkt in onze provincie een podium te geven en kennis uit te wisselen.

 

Talent behouden  De lancering van het platform gebeurde tijdens een activiteit in het kader van de INKOM, de introductieweek voor nieuwe studenten in Maastricht. Gedeputeerde Van den Akker lichtte tijdens het diner voor internationale masterstudenten toe wat het platform inhoudt. Hij deed ook een oproep aan de studenten: “Jullie hebben de eerste stap al gezet: studeren in Limburg. Maar heb je ook al eens nagedacht waar je wilt werken ná je studie? Als Provincie Limburg willen wij talent naar Limburg trekken en behouden. Je kunt nu al starten met kennismaken met wat Limburg te bieden heeft en het opbouwen van een netwerk voor je latere carrière. Het platform www.limburgheeftjenodig.nl kan je helpen bij de volgende stap in je carrière.”

Waarom dit platform? .Het gaat goed met Limburg. De vraag naar personeel op de Limburgse arbeidsmarkt is groot. Ontwikkelingen die niet alleen kansen bieden, maar die onze regio ook voor uitdagingen plaatsen. De spanning op de arbeidsmarkt loopt op en er ontstaan knelpunten in diverse beroepsgroepen. Om deze uitdagingen een antwoord te bieden, moeten we in Limburg de handen ineen slaan. Het doel: het aantrekken en vasthouden van arbeidskrachten, in alle benodigde sectoren, functies en opleidingsniveaus. Op ‘Limburg heeft je nodig’ maak je kennis met vernieuwende projecten, initiatieven en samenwerkingsverbanden waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen elkaar vinden en versterken.

 Verhalen delen  Het platform biedt een podium voor succesvolle initiatieven, mooie verhalen of bijzondere medewerkers van andere organisaties. Kijk op www.limburgheeftjenodig.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Geef een reactie