Lezing over waterroofkevers op maandag 9 september in Kerkrade

Op maandag 9 september verzorgt bioloog Ton Lenders voor het Natuurhistorisch Genootschap een lezing over waterkevers. Waterkevers zijn, zoals veel aquatisch levende dieren, een voor velen onbekende soortengroep. Ton Lenders doet al jarenlang onderzoek naar de soortkenmerken, levenswijze en verspreiding van deze dieren. Het gaat om soorten als de verschillende soorten geelgerande watertorren, de Grote spinnende watertor en de Tuimelaar. Hoewel het waterbewoners zijn, kunnen de dieren ook goed vliegen en zich verspreiden naar nieuwe leefgebieden. Het meest algemeen is de Gewone geelgerande waterroofkever die in de meeste wateren in onze provincie voorkomt. Benieuwd hoe de soorten te herkennen zijn en welke in onze omgeving voorkomen ? Kom dan naar de lezing. De gratis toegankelijke lezing start om 20.00 uur in Café Wilhelmina, Akerstraat 166 te 6466 HP Kerkrade-West, einde rond 22.30 uur.

Foto Wikimedia

Geef een reactie