Be­leef­week Lim­burg 2019 van start

 

Beleef activiteiten in ons landschap van 6 t/m 15 september

 

Vandaag starten de eerste activiteiten tijdens de derde editie van de Beleefweek Limburg. Dit jaar met als thema ‘Grenzeloos genieten in relatie tot het landschap’. Een week met tientallen voorstellingen, rondleidingen, workshops en andere activiteiten. Op touw gezet door meer dan 200 ondernemers en organisaties die hun deuren open zetten voor bezoekers. Ze vinden plaats in de Nationale Parken ‘De Maasduinen’, ‘De Groote Peel’, ‘De Meinweg’ en ‘Nationaal Landschap Zuid-Limburg’. Kies uit bijna 200 activiteiten tijdens de Beleefweek Limburg 2019 en bezoek van 6 tot en met 15 september de eenmalige en nog onontdekte parels van Limburg.

De gastheren van ons Limburgse landschap, de gouverneurs van Nederlands en Belgisch Limburg – de heren Bovens en Reynders – nodigen inwoners en gasten van harte uit om de komende 10 dagen op pad te gaan in Limburg en het Limburgse landschap te ontdekken. ‘Prikkel uw zintuigen en ruik, voel, hoor, zie en proef de natuur in de omgeving waarin we werken en leven tijdens de Beleefweek Limburg in 2019’ voegt Toine Gresel, de voorzitter van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg hier aan toe. De gouverneurs gaven zelf het goede voorbeeld en maakten tijdens het openingsevenement een cocktail met regionale ingrediënten.

Activiteiten Nationale Parken en Nationaal Landschap Zuid-Limburg

Ontdek bijvoorbeeld het Nationaal Landschap Zuid-Limburg tijdens de Open Deuren Dag in het Land van Kalk op zondag 8 september in Voerendaal.

En in Nationaal Park ‘De Groote Peel’ kun je op zaterdag 7 september een Slakkentour maken in een kwekerij of onvergetelijke groenten ontdekken in Deurne op maandag 9 september. Meedoen aan de ‘Oerbleij Proeverij? Dat kan ook op Landgoed Bleijenbeek op donderdag 12 september in Nationaal Park ‘De Maasduinen’.

En wie wil nu niet meerijden met de ‘Geluksexpres’ in Herkenbosch op 8, 11 of 14 september in Nationaal Park ‘De Meinweg’.

Kijk op www.beleefweeklimburg.nl voor het overzicht van alle grenzeloze activiteiten. Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en activiteiten kan ook via https://www.facebook.com/beleefweeklimburg/.

 

De Beleefweek 2019

Van 6 tot en met 15 september 2019 organiseren verschillende partners een week met aantrekkelijke activiteiten voor jong en oud in de natuur. Met de Beleefweek willen de initiatiefnemers laten zien hoe bijzonder Limburg is en welke verborgen pareltjes er nog te ontdekken zijn. De Beleefweek Limburg 2019 is dé kans om het Limburgse landschap te beleven en streekproducten te proeven. Verwonder je over de vergezichten. Geniet van sport en spel. Kortom, laat mooie nieuwe herinneringen ontstaan. Maak tot en met 15 september kennis met ondernemers & inwoners die de natuur koesteren voor toekomstige generaties door aandacht te geven aan gezondheid, schoonheid, smaak en kwaliteit.

Foto Provincie Limburg/Aron Nijs

Geef een reactie