Zondag Eurode omloop met start en finish in Kerkrade

 

 

Zondag 8 september wordt in de rond Kerkrade de 150 km lange HLB Van Daal Eurode omloop verreden. Finish. De Eurode omloop is een wielerwedstrijd die deel uitmaakt van de Topcompetitie. Het parcours bestaat uit 13 ronden van 12,6 kilometer en gaat door Kerkrade en de Duitse plaats Herzogenrath die samen Eurode vormen. Start en finish is in Kerkrade. De voor zaterdag aangekondigde Volta Limburg Tour de Kirchroa is geannuleerd.

22 teams, 9 koersen en

In 2019 strijden maar liefst 19 vaste teams in 9 zware koersen om de dag- en eindwinst in de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Het peloton in Kerkrade zal bestaan uit vier Nederlandse continentale ploegen, de tien beste Nederlandse clubs aangevuld met vijf Belgische topclubs. Tevens zal er in iedere koers plek zijn voor drie wildcards waardoor we steevast 22 sterke teams aan de start hebben. De winnaar van de Nederlandse Topcompetitie wordt stagiair in het najaar 2019 bij Team Katusha Alpecin, die wordt opgevolgd door de “Talent Development Traject” in 2020.

Programma in Kerkrade:

12.00 uur      Ploegenpresentatie

13.00 uur      Start HLB Van Daal Eurode Omloop

13.05 uur      Start Rabobank Kids Ride

17.00 uur      Verwachte aan komst.

Voor het volledige routeschema zie http://www.eurode-omloop.nl/eurode-omloop/parcours/

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

 

Geef een reactie