Hoofdmenu

WHAT YOU GONNA DO WHEN THE WORLD’S ON FIRE? “indrukwekkend gebeeldhouwde film

Italië, 2018 / 123 minuten
Regie: Roberto Minervini
Met: Kevin Goodman, Dorothy Hil, Judy Hill

 

Zaterdag . 7 SEPTEMBER / 20:00 UUR

Vrijdag. 20 SEPTEMBER / 20:00 UUR

 

YE Film – “Minervini maakte een urgente, intieme film over gemeenschapszin, woede en zelfrespect, en ook een krachtige aanklacht tegen de ideeën van blanke suprematie in het Amerikaanse Zuiden”
★★★★☆ Trouw – “Het levert intieme momenten op die je als kijker bijna verlegen maken dat je erbij mag zijn… een grote universele kracht”
★★★★★ KRANT – “What You Gonna Do When the World’s on Fire is virtuoos”

De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (Stop the pounding Heart, The Other Side) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi. De film ging in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Venetië in 2018 en was eerder dit jaar te zien op het IFFR.

De in Italië geboren Roberto Minervini woont in Texas en heeft in de loop der jaren een provocerende filmische stijl en productiewijze ontwikkeld, waarbij hij zich onderdompelt in de gemeenschappen die hij filmt. Hij toont op onthullende wijze levens in de marge die zo vaak over het hoofd zijn gezien.

Eye volgt Minervini al jaren en acquireerde vier van zijn films ten tijde van het Looking for America-programma. De vijfde documentaire van Minervini, What you gonna do when the World’s on Fire?, werd geselecteerd voor de Gouden Leeuw-competitie van het festival van Venetië, en won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata.

Minervini volgt ditmaal een aantal zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid, in de zomer van 2017 opgenomen in stralend zwart-wit. De afgekickte Judy Hill probeert haar familie en vrienden financieel en emotioneel overeind te houden, nadat haar bar met sluiting wordt bedreigd; de jonge broers Ronaldo en Titus zien met lede ogen aan hoe hun buurt wordt geplaagd door geweld; Kevin, de Indiase chief van Mardi Gras, probeert het culturele erfgoed van zijn volk levend te houden; the New Black Panthers plegen een huis-aan-huis onderzoek naar een moord, toegeschreven aan de Ku Klux Klan

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl