Zondag 22 december 2019 spreekt Margo de Kock, directeur van het Ronald McDonald Huis, haar kerstgedachte uit in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek Sterre der Zee te Maastricht.

 

De Kerstgedachte is onderdeel van het gratis toegankelijke voorprogramma van Limburgse Kerst.  Pastoor Vries heet alle gasten welkom en vanaf 13.30 valt er volop te genieten van de Limburgse Koorschool Cantarella. Vanaf 14.00 uur trekt het publiek in een stoet vanuit de O.L.V. Basiliek Sterre der Zee naar Theater aan het Vrijthof, begeleidt door een sfeervol ensemble van de Maastrichtse Verkennersband. In Theater aan het Vrijthof vindt vervolgens het familieconcert Limburgse Kerst plaats. Geniet voor de pauze van het muzikale kerstverhaal Ze hadden hun schaapjes geteld (een wereldpremière).

 

Limburgse Kerst

Maar weinig mensen kennen het verhaal achter het lied “De herdertjes lagen bij nachten”. Het verhaal van Gili die, net als haar grote broers, herder wil zijn. Per ongeluk ontsnapt haar lievelingsschaap uit de kudde. Krijgen haar broers dan toch gelijk dat meisjes te zwak zijn om schapen te leiden? In het pikkedonker gaat Gili op zoek. Zonder te verdwalen…toch? Nou is het punt met verdwalen dat je het pas doorhebt als het al is gebeurd. En dat een wolf in schaapskleren sneller zijn weg naar jou vindt dan je denkt. Beleef dit door kinderboekenschrijver Benny Lindelauf geschreven én vertelde familieverhaal, met gloednieuwe muziek van Mark Pütz, gespeeld door een groot orkest.

 

Na de pauze neemt Limburgse Koorschool Cantarella het voortouw om er een geweldig ‘meezingspektakel’ van te maken: een Christmas sing-a-long. Dus dat wordt gezellig met zijn allen uit volle borst meezingen! Bekende kerstliedjes met onder andere Jingle Bells en Oh Denneboom.

 

philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland is het symfonieorkest van Zuid-Nederland. Een bruisend, professioneel symfonieorkest met een rijk scala aan concertformules, aantrekkelijk voor een publiek van alle leeftijden. De philharmonie zuidnederland is een orkest voor iedereen. De bevlogen orkestleden leveren maatwerk op het hoogste artistieke niveau. Van grote symfonische concerten met geliefde repertoirestukken in de concertzalen, tot nieuwe concertformules op onverwachte locaties. Van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières, uitdagende crossovers én educatieve projecten. Onder leiding van intendant Stefan Rosu is philharmonie zuidnederland een organisatie met een heldere visie op vernieuwing, een orkest dat doorlopend zijn grenzen verlegt.

 

Credits

Dirigent: Sander Teepen
In samenwerking met: Het Laagland
Muziek: Mark Pütz
Koor: Limburgse Koorschool Cantarella

Koordirigent: Chris Kuijpers
Tekst en verteller: Benny Lindelauf

Regie: Inez Derksen

Geef een reactie