Zondag 22 december 2019 -dan is het echt winter- staat het bekerduel tussen KVC Oranje en vv Roosteren op het programma. Of we die wedstrijd achteraf mogen benoemen als een vervroegd kerstcadeautje, valt af te wachten. De weergoden zullen daarbij ook een rol spelen. Want als de gevoelstemperatuur te wensen over laat, hetgeen in deze periode meestal zo is, moet het voetbal wel héél aantrekkelijk zijn om het van binnen warm te krijgen. Maar gelukkig is de weersvoorspelling, ook in de winter, gebaseerd op kansberekening. Met andere woorden, het kan verkeren. En als het buiten toch koud is, kan een warme hap in de sportkantine uitkomst bieden.

 

Roosteren is club die is ontstaan in 1944. Dat betekent dat er dit jaar gevierd mocht worden. De club bestaat immers 75 jaar. De festiviteiten zijn inmiddels achter de rug. Vóór 1944 was er in Roosteren overigens ook al een voetbalclub, genaamd Limburgia. Die club is waarschijnlijk opgericht in 1919, maar zekerheid is er niet over. Wat is gebleven, zijn wat medailles en enige herinneringen, zo lezen we op de site van huidige club.

Sportief gaat het best goed met de jubilaris. Bij het ter perse gaan van dit artikel bezetten men de vijfde plek in de vierde klasse C. Afgelopen zondag werd de thuiswedstrijd tegen Sporting Sittard’13 afgelast. Wordt dat duel straks gewonnen, dan staat men nog maar één puntje achter de koplopers Woander Forest en Oranje Blauw’15. Wie weet welk moois het voetbalseizoen nog in petto heeft voor de mannen uit het smalste stukje Limburg, ingeklemd tussen Begië in het westen en Duitsland in het oosten.

KVC Oranje uit Bleijerheide, de wijk die in twee windrichtingen wordt ‘ingesloten’ door onze oosterburen, doet het prima in de derde klasse A. Weliswaar werd zondag verloren bij SV Simpelveld, maar als promovendus mag men tot nu toe tevreden zijn met het behaalde puntentotaal en de stand op de ranglijst.

Maar om te beginnen staat er nu dus bekervoetbal op het programma. Op papier is KVC Oranje, daar hoef je niet omheen te draaien, favoriet. Men speelt namelijk in de competitie op een hoger niveau, ook al gaat het slechts om één trapje. Maar papier is geduldig, ook dat weten we allemaal. Zeker als het om (beker)voetbal gaat.

Roosteren zal voor een verrassing willen zorgen, KVC Oranje zal met een lekker gevoel de winterstop willen ingaan. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Rond vier uur zullen we weten wie verder mag bekeren. De winnaar van deze confrontatie komt in de volgende bekerronde (laatste 32) uit tegen de winnaar van het duel tussen EHC en SV Argo. KVC Oranje en Roosteren heten u graag welkom, zondag om 14.00 uur in Sportpark Bleijerheide.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie