Gemeente Maastricht krijgt 570.000 euro voor energieprojecten

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verleent de gemeente Maastricht een subsidie van ruim € 570.000,- die ze in 2020 zal inzetten om directe vermindering van het energieverbruik van bewoners te stimuleren.
Een deel van de subsidie is bestemd voor een project gericht op huiseigenaren, in de vorm van een energietas voor huishoudens (met hulpmiddelen waarmee ze direct hun energieverbruik omlaag brengen). Dit project wordt in samenwerking met het CNME uitgevoerd. Een ander deel is bestemd voor een project Energie Advies voor VvE’s.
Wethouder Gert Jan Krabbendam: “Met deze gelden kunnen we twee projecten opzetten die huiseigenaren op weg helpen bij energiebesparing en ik ben verheugd dat onze aanvraag is gehonoreerd. We gaan de regelingen snel vormgeven zodat Maastrichtenaren hiervan snel gebruik kunnen maken.“ De subsidie is verleend in het kader van de Regeling Reductie Energie Gebruik (RRE), waarvoor gemeenten subsidies konden aanvragen. In totaal zijn 223 aanvragen ingediend bij BZK, het budget was met 8 miljoen overschreden. De gemeente Maastricht heeft het volledige bedrag van € 571.500 gehonoreerd gekregen. De subsidie moet in 2020 besteed worden

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie