Luisteren naar klassieke muziek: 3 luisteravonden

 

Op 30 januari, 6 en 13 februari vinden weer de bekende luisteravonden klassieke muziek plaats.
Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt op een gedetailleerde, aanschouwelijke en prettige manier klassieke muziek uit, aan de hand van luisterfragmenten. Tijdens deze muziekavonden gaat u vooral genieten, u krijgt achtergrondinformatie en u wordt geattendeerd op details en wetenswaardigheden. Kennis van notenschrift is niet nodig.

– 30 januari: Jean Sibelius; muziek uit het land van de 1000 meren: De Finse componist Sibelius wordt momenteel weer helemaal herontdekt en is in!! Een verrassende avond met meeslepende muziek.
– 6 februari: De 20e eeuw; een nieuw tijdperk met gedurfde klanken en nieuwe ritmes:  Componisten als Strawinsky,  Schostakovitch , Holst en vele anderen, zochten naar nieuwe technieken in klank en in ritme. Muziek van de 20e eeuw is soms complexer, maar dat maakt het ook spannend..
– 13 februari: Interactieve luisteravond; het verschil tussen interpretatie en uitvoering:  Samen vergelijken we 2 uitvoeringen van hetzelfde muziekwerk uit verschillende stijlperiodes en het is aan de luisteraars om een keuze te maken voor de uitvoering van hun voorkeur.

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147
Wanneer:  30 januari, 6 en 13 februari  van 19.00 tot 21.00 uur

Kosten: € 3,00 voor bibliotheekleden, € 4,00 voor niet-leden
Voor meer info en (verplicht) aanmelden: 
www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’) telefonisch: 045-4007560 of aan de klantenbalie van de bibliotheek.
U hoeft niet persé deel te nemen aan alle bijeenkomsten maar kunt voor elke luisteravond apart inschrijven.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie