In een uitverkochte gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek is Niels van Rooijen op zaterdag 11 januari tijdens een sprankelende show geproclameerd tot Sjtadsprins Niels I va Gebrook. Hij is de nieuwe heerser over ’t Breuker Narreriek.

Een grote groep vrijwilligers, van jong tot oud, is maanden druk in de weer geweest met het schrijven van teksten, maken van decoraties en kostuums, inzingen van liedjes en repeteren van teksten en spel. Al deze disciplines vormden samen een wervelende show van Sjeufkes sjokolaad febriek.  Een productie van om en nabij  vijfenveertig minuten rondom Willy Wonka. Na de zoektocht naar een opvolger is er één kandidaat om de om de febriek over te nemen, maar wie is dat?  Als hij uit de glazen lift stapt, blijkt het de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook te zijn: Niels van Rooijen.

Niels is 25  jaar en de zoon van moeder Marlies en vader Frans. Niels is geboren in het ziekenhuis van Heerlen, maar getogen in Gebrook. Daar waar hij ook zijn grote liefde Eline heeft leren kennen. Niels werkt als opticien, contactlensspecialist en manager bij Eye Wish Opticiens. In zijn vrije tijd is Niels graag samen met zijn vriendin en vrienden een avondje op stap en speelt hij zaalvoetbal. Niels is geen onbekende in de Breuker Vastelaovend. Als kleine jongen liep hij al mee in de Breuker optochten en ook later liep hij met de Breuker Benj in de optocht mee. Ook stond hij al menig keer op de bühne bij het leedjeskonkoer.  Dit jaar zal het echter intenser zijn dan ooit tevoren nu hij als Sjtadsprins va Gebrook zelf het middelpunt is van de Breuker vastelaovend.

Wie Sjtadsprins Niels I wil feliciteren, is van harte welkom op zondag 19 januari tussen 18.33 uur en 20.11 uur op de Prinsenreceptie in Kasteel Hoensbroek.

Foto Vroemen

 

Geef een reactie