Na een korte winterstop stond er vandaag gelijk een mooi affiche op het programma. Een bekerwedstrijd die we graag wilde gebruiken om ons goed voor te bereiden op de competitie. Verder is het de kortste weg naar succes, het loont zich immers als je de halve finale weet te halen. Dit geeft recht op het meespelen aan de Landelijke KNVB-beker komend seizoen. De winnaar is nog twee wedstrijden verwijdert van de halve finale.

Beide teams moeten het vandaag doen zonder een aantal vaste krachten en we hadden 3 debutanten in de basis, Damano Funken (overgekomen van de A-jeugd van Roda),Tristan van Hoogdalem (Groene ster) en Max Scheepers (2e elftal). Bsvlimburgia kwam het beste uit startblokken, in de eerste 15 minuten heeft Schaesberg moeite om in zijn eigen spel te komen. Mede door goed keeperswerk van onze reservekeeper Carlo Collombon (hij keept de bekerwedstrijden) komen we de beginfase goed door. Imad Haddadi scoort even later uit het niets de openingstreffer, na een schitterende aanval via een steekpass van Tristan van Hoogdalem op Noah Nhogodici. Noah`s lage voorzet wordt door Imad binnengetikt, 1-0.

Daarna neemt Schaesberg het initiatief over en krijgt het voor rust een aantal goede kansen om verder afstand te nemen. Bij een diepe bal op Imad wordt hij door de keeper neergehaald ver buiten de 16 meter, bij Schaesberg denkt iedereen aan een rode kaart omdat Imad doorgebroken was. Maar het blijft slechts bij geel. Even later komt Randy Quaedackers vrij voor doelman, maar zijn inzet wordt gepareerd. Schaesberg blijft aandringen voor rust, maar vergeet verder afstand te nemen in de fase.

In de tweede helft beginnen we erg slordig, waardoor bsvlimburgia weer terug in de wedstrijd komt. De 1-1 valt uit een terechte penalty en even later scoren ze uit een vrije trap met het hoofd zelfs 1-2, dit alles binnen een kwartier na rust. Schaesberg blijft echter geloven in een goed resultaat en geeft zich niet zomaar verloren. Er ontstaat een leuke open wedstrijd met kansen over en weer. Vooral nadat bsvlimburgia met 10 man verder moet vanwege een blessure, dringt Schaesberg verder aan en krijgt het via Randy een grote kans op de gelijkmaker. Zijn schot vliegt net aan de verkeerde kant van de paal naast de goal.

Gaandeweg de tweede helft gaan we meer risico nemen, hierdoor ontstaan er ook ruimtes voor de tegenstander. Gelukkig voor ons vergeten zij ook te scoren, waardoor het spannend blijft tot het eind. In de 83e minuut valt de gelijkmaker door Randy Quaedackers (2-2), hij komt goed voor zijn man en schuift de bal beheerst binnen. In de 85e minuut is het opnieuw raak, Noah zijn voorzet wordt door de doorgeschoven Peter-Jan Erkens binnen geschoten, 3-2. Het is Imad Haddadi die het feest voor Schaesberg compleet maakt met zijn tweede goal wordt de einduitslag 4-2.

Een mooie opsteker voor het team, zo vlak voor de start van de competitie. Volgende week hervat Schaesberg de competitie op zaterdagavond tegen LHC, opnieuw een mooie derby op het programma.