Zondag  stond de inhaalwedstrijd Rimburg-KCC’13 op het programma. Beide trainers hadden personele problemen in hun ploeg, o.a. blessures en schorsingen waren de hoofdzaak waardoor er veranderingen in hun teams werden toegepast.

 

Scheidsrechter Semrane floot klokslag 14:30 uur voor de aanvang van de wedstrijd. Op een heel zwaar veld in Rimburg was het KCC’13 die het voortouw nam. Rimburg werkte hard maar het was KCC’13 die de bovenliggende partij was. Een aantal kansen werden om zeep geholpen mede door het veld van Rimburg. Ballen stuiten op waardoor men over de bal heen schoot en ze over het vangnet vlogen. KCC’13 was en bleef op zoek naar de openingsgoal maar het was steeds de keeper van Rimburg die hier een stokje voor stak. KCC’13 kroop voor rust nog door het oog van de naald. Rimburg kwam af en toe gevaarlijk eruit en de bal werd op doel geschoten.  De keeper van KCC’13 keerde de bal tegen de paal die vervolgens weer het veld in kwam. Dat was ook een van de beste kansen voor Rimburg. Met een 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders, het was KCC’13 die het spel maakte, de druk naar voren zocht en op jacht ging naar het doelpunt wat ze verdienden. In de 55e minuut werd er gewisseld bij KCC’13. Bjorn Bemelen werd naar de kant gehaald en Rodney Lopatka verving hem. Er werden nog wat omzettingen gedaan door trainer Henk Stawenga en het spel ging weer verder. Nu was het een eenrichtingsverkeer, kans op kans werd alleen niet benut door de mannen uit Meezenbroek en Rimburg loerde op de counter om zo KCC’13 te verassen maar de organisatie stond goed bij KCC’13. In de 60e minuut was het eindelijk raak voor de mannen uit Meezenbroek. Het was Achmed Elmouden die vrijgespeeld werd, die op zijn beurt goed het overzicht had en de opkomende Rodney Lopatka zag opkomen aan de rechter zijkant. Elmouden gaf op maat de bal door de lucht op Lopatka! Deze bedacht zich geen enkel moment, nam de bal vol op de volley en Lopatka verschalkte zo eindelijk de keeper van Rimburg en de bal verdween in de lange hoek in de kruising. “Een wereld goal!!!” hoorde je mensen roepen langs de lijn. De verdiende 0-1 stond op het scorebord voor KCC’13.

Vanuit de kant van Rimburg werd het grimmiger, een aantal spelers ging vaak flink over de schreef en in de 75e minuut werd er een horror tackel gemaakt op de uitstekende spelende Achmed Elmouden. ( vuur en vuur rood ) Maar de scheidsrechter gaf enkel een gele kaart. Wat de scheidsrechter niet deed, dat deed trainer Roel Schreuder wel en haalde de desbetreffende speler van het veld.  (Respect voor deze actie.) Elmouden moest van het veld gedragen worden en Pascal Gotje was zijn vervanger. Het werd nog erger voor de ploeg uit Meezenbroek, Mike van Kerkhof blokte een schot van de verdediger van Rimburg en blesseerde zich in dit duel. Kermend van de pijn werd ook Mike  van het veld gedragen. De ploeg uit Meezenbroek stond nog maar met 10 man op het veld.

Door de personele problemen had men maar 2 wissels op de bank en kon men van Kerkhof niet vervangen. Rimburg rook nu bloed en wilde de gelijkmaker forceren tegen de 10 van KCC’13. Maar uiteindelijk bleef de ploeg uit Meezenbroek overeind en sleepte de zwaar bevochten 3 punten over de eind streep.

Trainer van KCC’13 was content met de 3 punten: “Zwaarbevochten 3 punten vandaag. 2 zwaar geblesseerde spelers, Elmouden en van Kerkhof, dus weer twee mensen in de lappenmand. En zo word de spoeling dan steeds dunner. Gelukkig starten deze week weer jongens die terug komen van een blessure en komen mensen terug van een schorsing, dus gaan we deze week weer bekijken hoe we het team dan gaan invullen. Vandaag denk ik dat we de terechte winnaar waren ondanks het zwaar bevochten was. Het was ook een heel zwaar veld! Ik ben trots op de jongens die voor elkaar gewerkt hebben als één team, ook toen we met 10 man kwamen te staan. Uiteindelijk hebben we het geduld gehad en gezocht naar de openingsgoal en die werd ook gevonden en wat voor één!!! Een wereldgoal van Lopatka bezorgde ons de 3 punten. Op naar volgende week, dan komt SNC ‘14 bij ons op bezoek en dan moeten we er weer staan en zorgen dat we de aansluiting behouden met de bovenste plekken.”

tekst KCC’13 en Foto’s Amenda Lopatka

Geef een reactie