Hoofdmenu

VOORKOM OVERLAST – ZET UW AFVAL NIET TE VROEG BUITEN

 

 

Afval dat te vroeg buiten wordt gezet is voor veel mensen een doorn in het oog en zorgt daarnaast, vooral op dagen met veel wind, voor onnodig veel zwerfvuil. Het is ook niet toegestaan. Rond het aanbieden van huishoudelijk afval gelden namelijk een aantal regels. Om overlast door weggewaaid afval en voor andere omwonenden zoveel mogelijk te beperken verzoeken wij u om het afval pas op de inzameldag zelf aan te bieden.

PMD-zakken, BEST-tassen en GFT-emmers (voor hoogbouw) worden vanaf 08.00 uur opgehaald. Oud papier en de restafval- en GFT-containers worden vanaf 07.00 uur opgehaald. Houd hiermee rekening bij het aanbieden van uw afval. Wanneer het voor u niet mogelijk is om uw afval ’s ochtends vóór deze tijden aan te bieden, verzoeken wij om het afval de avond ervoor buiten te zetten, echter pas ná 20.00 uur.

Daarnaast verzoeken wij u om de PMD-zakken aan elkaar vast te binden voordat u ze aan de straat legt. Bind papierbundels vast met touw en maak dozen goed dicht. Los karton kunt u eventueel bundelen met een touw of plaats indien mogelijk een zware doos met papier op het karton.

Na de inzameling verzoeken we u de containers zo snel mogelijk weer van de aanbiedplaats weg te halen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno