Film Mi Vida is een overtuigend, sterk geacteerd komisch drama met een warm hart.

 

Nederland, 2019 / 88 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Norbert ter Hall
Met: Loes Luca, Elvira Minguez Anniek Pheifer e.a.

Maandag. 24 FEBRUARI / 17:30 UUR

Donderdag. 27 FEBRUARI / 20:00 UUR

 

★★★★☆ NRC – “’Regisseur Norbert ter Hall werkte eerder met Luca bij de tv-serie Het Schaep Met De Vijf Pooten en liet Mi Vida speciaal voor haar schrijven. Het levert een ‘coming of old age’-film op die op alle fronten overtuigt.”

 

De Schiedamse Lou (Loes Luca) heeft haar hele leven hard gewerkt en gezorgd voor anderen. Nu is ze drieënzestig en besluit ze naar Spanje te vertrekken om een taalcursus te gaan volgen en na te denken over wat ze gaat doen met de rest van haar leven. In Andalusië sluit ze vriendschap met haar bijzondere docente Andrea en laait haar oude droom om naar Spanje te verhuizen in volle hevigheid op. Maar net als Lou de moed heeft verzameld om haar leven nog één keer drastisch om te gooien, stuit ze op grote tegenstand van haar volwassen kinderen.

Roos Ouwehand schreef voor Loes Luca en haar Spaanse tegenspeelster Elvira Minguez een op maat gesneden script over dromen en verlangens van 60-plussers. Regisseur Norbert ter Hall omschrijft zijn derde speelfilm als een ‘coming-of-older-age’-film. ‘Het idee dat ‘coming of age’ iets éénmaligs is dat de grens tussen puberteit en volwassenheid markeert, is een misverstand. Elke overgang van de ene levensfase naar de andere moet bevochten worden en komt met nieuwe ontdekkingen en inzichten.’

Foto web filmhuis de Spiegel

Geef een reactie