In Sportpark Bleijerheide vindt komende zondag de ontmoeting plaats tussen KVC Oranje en SCM, ploegen met een verschillend perspectief als we kijken naar de prestaties in de afgelopen periode.

KVC Oranje ging recent met 6-0 kopje onder in Klimmen, op bezoek bij vv Hellas. Vorige week dinsdag echter, op bezoek bij SVME in Eijsden, volgde herstel Er werd met 1-0 gewonnen in een altijd moeilijke uitwedstrijd. Een prima prestatie, die smaakt naar meer. Bovendien, eerder dit seizoen, in Maastricht, op bezoek bij SCM verloor KVC Oranje afgetekend, met 3-0. Reden dus voor sportieve revanche. Voor SCM speelt meer. Na een prima seizoenstart volgden de afgelopen weken meerdere verliespartijen. Tussendoor werd de thuiswedstrijd tegen SVME bij 0-2 stand gestaakt. Mocht SCM het duel verliezen, dan betekent dat de zevende verliespartij op rij voor de ploeg uit Maastricht. Dat schreeuwt natuurlijk om eerherstel.

Het vorenstaande maakt duidelijk dat beide teams deze week alles in het werk zullen stellen c.q. hebben gesteld om de zaak weer op een goede manier op scherp te zetten, met als doel sportief succes bij de komende wedstrijd. Spanning lijkt dan ook gewaarborgd.

Zoals vermeld werd het eerder dit seizoen in Maastricht in de onderlinge confrontatie 3-0 voor SCM. Die ploeg was toen sterker, maar er waren ook fases in de wedstrijd waarin KVC Oranje kansen kreeg het tij te keren. Dat lukte toen niet, hetgeen met zich meebracht dat oranje-wit de eerste nederlaag in het seizoen 2019-2020 te slikken kreeg, iets wat de formatie van trainer Paul van Putten op dat moment niet meer echt bekend voorkwam. In de voetbaljaargang 2018-2019 immers, met aan het eind het kampioenschap, werd in een heel jaar maar één keer verloren. Vervolgens, bij het begin van de nu lopende competitie, werd er vier keer gewonnen. Dan dreigt zweven, ook al ben je net gepromoveerd. Inmiddels is het allemaal, een treetje hoger, anders. Men staat weer met beide voeten op de grond. Men zal ook beseffen dat SCM ongetwijfeld een eind zal willen maken aan de negatieve reeks van meerdere nederlagen op een rij.

Zondag om 14.30 trappen beide teams af. Scheidsrechter is Robbert de Graaf. KVC Oranje en SCM heten u graag welkom op Sportpark Bleijerheide.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie