In een spannende derby zonder al te veel goed voetbal, heeft Schaesberg een belangrijke 3-punter gepakt. Schaesberg moest afgelopen week 2 dompers incasseren, zowel tegen Lindeheuvel/Heidebloem en als tegen RKSVO (beker) gaf het beide keren twee doelpunten voorsprong op een knullige manier weg. Het was het team er alles aan gelegen om dit vandaag te herstellen. En zo geschiedde, het team heeft keihard geknokt en daarmee de overwinning over de streep getrokken.

Schaesberg begint vandaag goed aan de wedstrijd en komt al vrij snel op 0-1. Een schitterende aanval over meerdere schijven, belandde via een voorzet van Scot op het hoofd van Imad. Hij kopte de bal op een presenteer blaadje naar Peter-Jan, uit een lastige hoek schoot hij de bal met een volley snoeihard achter de doelman.

Verdedigend stonden we ijzersterk en speelde we goed in de organisatie, hierdoor werd Bekkerveld voor rust helemaal niet gevaarlijk. Bij één steekpass die er dreigde doorheen te komen, kwam Kaïn goed zijn goal uit. Schaesberg creëerde zelf ook te weinig in het verdere verloop van de eerste helft.

In tweede helft probeerde Bekkerveld het zeker, maar kwamen we op één situatie na nauwelijks in de problemen. Helaas hebben we zelf onvoldoende gebruik gemaakt van de countermogelijkheden die er lagen. Hierdoor bleef het spannend, maar er stond vandaag een team op het veld dat keihard knokte om die overwinning nu wel over de streep te trekken.

Volgende week opnieuw een derby in de thuiswedstrijd tegen Sporting Heerlen. Sporting Heerlen is ook bezig aan een ijzersterke serie en dus zullen we opnieuw vol aan de bak moeten om te kunnen winnen.