Op 5 maart vond er voor de 5e keer het project ‘Wiep es effe normaal’ plaats op het voortgezet onderwijs BPCL Holz. ‘Wiep’ is straattaal voor seks. Het project, gegeven door Jongerenwerkers van Impuls, is voor de tweedejaars leerlingen. Aanleiding van het project zijn de zorgwekkende scores van de regio Parkstad op het gebied van jongeren en seksualiteit.

Op onderzoek. Jongeren gaan in hun pubertijd hun seksualiteit ontdekken; voor iedereen ziet dat er anders uit en voelt het anders aan. Om jongeren hierbij hulp te bieden start Impuls in samenwerking met de gemeente Kerkrade en beroepscollege Holz het project ‘Wiep es effe normaal’. Het betreft een preventieve aanpak maar voor de zogenaamde vroegbloeiers is ook zeer veel informatie te behalen. De jongerenwerkers zullen in dit project fungeren als buddy. De jongere staat in dit project centraal en kan vragen stellen, een mening geven en leren van zijn of haar buddy.

Samenwerking.Wethouder Jo Schlangen (Jeugd) is blij met deze samenwerking “Naast seksualiteit besteden we binnen dit project ook aandacht aan onderwerpen zoals Social Media, Culturele diversiteit. Loverboys, tienerouderschap en nog veel meer. Gezien de situatie in de regio is het goed dat we op dit gebied de krachten bundelen en jongeren preventief betrekken bij deze vraagstukken.”

Na de eerste bijeenkomst zullen de jongeren nog deelnemen aan twee bijeenkomsten waarbij steeds diverse maatschappelijke partners GGD Zuid-Limburg en Streetwise bij betrokken zullen worden.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie