Hoofdmenu

Column 10 Frederico Alfredo van Volleybal club Landgraaf

ONS DNA : VOLLEYBAL ! (10)

Door het coronavirus was het plots voorbij met de volleybalcompetitie. En dat vond ik wel jammer, want na 5 jaar wilde ik mijn columnreeks afsluiten met nog 2 bijdrages, telkens voor de laatste thuiswedstrijden. Na overleg met de websiteredactie maak ik ze toch nog, want vind het veel te leuk om te schrijven. En ben dan niet weg, maar kom volgend seizoen terug met een nieuwe rubriek waarover ik in de laatste aflevering wat meer zal vertellen.

Ook zonder volleybal gaat het leven uiteraard gewoon door. Dat geldt ook voor de andere sporten. Je mist wel de berichten en ik had verder heel wat artikelen uitgeknipt uit de kranten en weekbladen om als het weer mogelijk was op te hangen op het prikbord in de hal. Maar die kan ik nu weggooien want voorlopig wordt het even niets meer met het volleyen.

Toch was er nog genoeg te zien en te lezen op onze website. Onze voorzitter TIM plaatste een videoboodschap van meer als 5 minuten, waarin hulp aan eenieder werd geboden die dat nodig had. Dit leverde veel positieve reacties op overal vandaan en het werd zelfs op de site van dagblad De Limburger gezet en ook was er een artikel te lezen van in weekblad VIA. Datzelfde weekblad VIA bedeelt ons tegenwoordig goed met regelmatig artikelen over het volleyen, waarin VCL vaker aan bod komt. Dat zien we graag en is een goede PR voor onze vereniging.

Daarnaast kwam er vorige week een VCL VOLLEYBAL CHALLENGE bij die veel lof opleverde en waaraan goed werd meegedaan door een groot aantal leden en hun familieleden en vrienden. Het zag er ook allemaal goed uit. En dat toonde aan dat we in deze moeilijke tijd actief bezig blijven en ook op creatief gebied goed bezig zijn. Veel clubs uit de regio laten ons weten aangenaam verrast te zijn wat er allemaal voor een groot aantal activiteiten bij ons gedaan worden. En spreken hun waardering en lof erover uit. Daar gaan we bijna van blozen.

Helaas ook geen feestavond dit jaar ter afsluiting van het seizoen. Dan werd de huidige stand in de lopende competitie als eindstand aangehouden en dat betekent dat VCL Heren 1 volgend seizoen de enige Limburgse vertegenwoordiger zal zijn in de 2e Divisie, tenzij REVOC Reuver nog vrijwillig uit de 1e Divisie zou treden en Flamingo’s 56 toch niet zou willen promoveren als nr 3 naar de 1e Divisie. Erbij komt GIPEDEA uit Tilburg, maar een weerzien met oud VCL speler BART KREUKELS die daar trainer/coach is zal het jammer genoeg niet worden. Hij stopt namelijk bij deze club en dat vinden wij wel jammer. En ook niet zo leuk vinden we het dat onze buren VC Voerendaal uit de 3e Divisie naar de Promotieklasse degradeert. Nu hebben we buiten VCL Heren helaas geen club uit Parkstad op Divisie niveau meer over en al helemaal geen derby(s). Naast VCL Heren zijn de gepromoveerde dames van ADC Urmond nog de enige Zuid Limburgse vereniging op 2e Divisie gebied. En hopelijk houden ze het alle twee ook vol daar, want de verslaggever van de krant mag niet lager verslag doen als tot en met de 2e Divisie.

Gelukkig kunnen we als we willen nog altijd volleybalen tegenwoordig op een pleintje, grasveld, tegen een muur in de garage of kelder om maar een paar mogelijkheden te noemen. Er van dromen is natuurlijk ook mogelijk. Verder hoop ik dat dagblad De Limburger in de rubriek AFGESTOFD waarin men terugkijkt op een gebeurtenis van jaren terug komt met een terugblik op de Olympisch volleybalfinale tussen Nederland en Italie in 1996 in Atlanta, waarbij onze eigen Guido Gortzen meedeed als speler. En de NOS in deze tijd elke zondagmiddag op Nederland 1 naast voetbal en wielrennen beelden van vroegere hoogtepunten toont, die onvergetelijke spannende finale ook nog eens aan ons laat zien. Dan komen we deze vervelende tijd ook wel weer langzaam met een brede glimlach door.

Genoeg voor deze keer. Tot over enkele weken voor de allerlaatste column !

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »