Als de Koning niet naar Limburg kan komen, dan gaat Limburg naar de Koning. De initiatiefnemers van de portal www.aspergetijd.eu hebben gezorgd dat de Koning en zijn gezin op Koningsdag kunnen genieten van heerlijke Limburgse asperges.

Koningsdag geannuleerd
De bedoeling was dat Koning Willem-Alexander en zijn familie dit jaar tijdens Koningsdag een bezoek brachten aan Maastricht, maar door de coronamaatregelen is het bezoek geannuleerd. “Aangezien we nu midden in het aspergeseizoen zitten en asperges in Limburg veel geteeld worden, vonden we het een mooie actie om asperges naar de Koning te brengen. Zo brengen we toch nog een stukje Limburg naar de Koning en geven we ondersteuning aan de hardwerkende aspergetelers.” aldus Vincent Deenen namens de initiatiefnemers.

Ondersteuning van de aspergesector
De vijf initiatiefnemers van website www.aspergetijd.eu dragen de Nederlandse aspergetelers een warm hart toe en proberen de sector zo goed mogelijk te ondersteunen. Regelmatig worden acties geïnitieerd om de consumptie van asperges onder de aandacht te brengen. Om de consument dichter bij de teler te brengen, wordt op het platform daarnaast de mogelijkheid geboden om de asperges rechtstreeks bij een teler online kopen. Ook worden wetenswaardigheden en recepten voor asperges gedeeld. Dit wordt verder ondersteund door de facebookpagina ‘Aspergetijd’ met allerlei tips en adviezen rondom asperges. “Laten we nu het moment pakken om te genieten van asperges. Het seizoen is immers zo weer voorbij”, aldus Deenen.

Initiatiefnemers
‘Asperges wachten niet’ is een initiatief van veredelingsbedrijf Limgroup, strategisch adviesbureau Viduro, social media bureau Sociaal Kapitaal, webbureau Forwart en online ticketbureau Ticketcrew.

Foto Viduro

Geef een reactie