Samen herdenken op 4 mei in Simpelveld

Net als overal in Nederland gaat ook in Simpelveld de gebruikelijke Nationale Herdenking op 4 mei in de kerk en bij het monument op het Oranjeplein niet door. Kom dus NIET naar het Oranjeplein. In plaats daarvan kunt u thuis via internet de ceremonie volgen. We hebben een filmpje gemaakt waarin alle onderdelen apart zijn opgenomen: de toespraak van de burgmeester, het voorlezen van de namen van de gevallenen door wethouder Hub Hodinius, een gebed door Pastoor Pisters en de kranslegging in Simpelveld en Bocholtz. Het filmpje is op 4 mei vanaf 19 uur ’s avonds te zien via de website of facebookpagina van de gemeente. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen, in aanwezigheid van alleen minister-president Rutte, burgemeester Halsema van Amsterdam en voorzitter Verbeet van het Nationaal Comité, een krans bij het Nationaal Monument. Koning Willem-Alexander houdt tijdens de herdenking een toespraak. De Nationale Herdenking wordt live uitgezonden door de NOS.

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Het Nationaal Comité roept alle blazers van Nederland op het Taptoe Kranslegging in 2018

signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.

Foto Gemeente Simpelveld

 

Geef een reactie