Grote dank en respect voor alle huisartsen en doktersassistenten regio Parkstad

 

Sinds het uitbreken van het zo verfoeide Coronavirus wordt er dagelijks terecht heel veel via Tv, radio, pers en social media aandacht geschonken aan de onverzettelijke en geweldige inspanningen die artsen en verpleegkundigen met name in de ziekenhuizen, c.q. uiteraard op de Intensive Care afdelingen, verrichten met betrekking tot de hen toevertrouwde (ernstig) zieke patiënten die besmet zijn met het verschrikkelijke Coronavirus. Dag en nacht staan zij klaar en vechten om het leven van de patiënten te kunnen behouden, hetgeen helaas niet altijd lukt. Dit betekend in ons land dat er toch enkele duizenden stervensgevallen te betreuren zijn en dan vooral in de menselijke categorie kwetsbaar en risicovol. Dit o.m. gezien hun leeftijden en al voor hun overlijden te maken hadden met medische problemen. Gelukkig staat daar tegenover dat ook vele opgenomen besmette patiënten weer genezen naar huis kunnen om vervolgens thuis te revalideren.

Voor alle artsen en verpleegkundigen in de ziekenhuizen, Spoedeisende Hulp/Nigtcare rest dan ook grote dank en respect. In diverse artikelen heeft redactie ParkstadActueel terechte aandacht gegeven aan de verzorging door artsen en verpleegkundigen. Maar zeker mogen niet vergeten worden de huisartsen en hun doktersassistenten die eigenlijk in eerste instantie geconsulteerd worden als er sprake is van besmetting van het Coronavirus en vervolgens doorverwijzing naar de ziekenhuizen. Beslist geen gemakkelijke opgave in de wetenschap dat er op dit moment nog geen vaccin tegen het Coronavirus beschikbaar is en niemand, dus ook de huisartsen niet, hoe het Coronaziektebeeld zich zal ontwikkelen. Ook voor alle huisartsen en hun dokters assistenten in de regio Parkstad e.o. is grote dank en respect op zijn plaats en schieten hiervoor woorden eigenlijk te kort.

In dit artikel richt de redactie in korte bewoordingen enige aandacht aan een van de vele huisartsen en hun doktersassistenten in de regio Parkstad e.o. als voorbeeld voor alle overige huisartsen en hun assistenten. Het betreft dan Huisartsenpraktijk Willemstraat 64 in Heerlen. Zij zijn, evenals al hun collega’s buiten de regulaire gezondheidszorg, ook in deze zware Coronaperiode een voorbeeld in de gezondheidszorg en staan ook in alle optie ma forma met raad en daad steeds ten diensten van hun patiënten. Het team van Huisartsenpraktijk Willemstraat 64 Heerlen wordt gevormd door: huisarts mevrouw M. Reumkens, huisarts mevrouw B.van Herk (zij is momenteel met zwangerschapsverlof) en de accurate doktersassistenten mevrouw Joke Gielens en Monique Bartels. Het team wordt verder bijgestaan door de praktijkondersteuner (POH-S) mevrouw S.Stalmeijer en praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ).

Redactie ParkstadActueel wil middels deze journalistieke aandacht gebruik maken om Huisartsenpraktijk Willemstraat Heerlen en alle huisartsen en hun doktersassistenten in de regio Parkstad e.o. voor hun inzet een hart onder de riem steken en als erkentelijkheid belonen met een digitale bloem bij dit artikel.

 

 

Geef een reactie