Dromen hebben Blanche altijd gefascineerd. Thuis, in de familie en om haar heen speelde het bij veel kinderen dat zij vaak niet wilden slapen, omdat ze bang zijn voor boze dromen. Toen zij haar petekindje een dromenvanger cadeau deed en zag hoe goed zij hierop reageerde, is Blanche zich hierin gaan verdiepen. Tot haar verbazing kon ze geen geruststellend kinderboek vinden over de magie van een dromenvanger. Dus besloot ze om zelf een boek hierover te schrijven en uiteindelijk in eigen beheer uit te geven.

 

 

Puur Blanche .Vanuit die passie voor schrijven, creëren en najagen van dromen is Puur Blanche ontstaan.

Het in eigen beheer uitgeven van haar eerste kinderboek ‘Indianenmagie’,

is voor Blanche een bevestiging dat juist de uitdagende periodes in het leven veel moois te bieden hebben. Met deze stap hoopt ze niet alleen kinderen, maar ook volwassenen te inspireren om altijd in magie te blijven geloven en mooie dromen te vangen.

 Schrijverstalent

Tijdens haar vorige baan heeft ze haar liefde voor schrijven mogen ontdekken. Blanche werkte als coach en kreeg steeds meer werkzaamheden toegeschoven waarbij ze teksten moest verzorgen. Haar interesse in schrijven werd groter en ze benaderde een online gezondheidsmagazine, waar ze vervolgens maandelijks een column over gezonde leefstijl schreef. Later hielp ze ook kennissen met een eigen bedrijf.

Als kind riep Blanche al vaker dat ze later schrijfster wilde worden. Ook maakte ze zelf boekjes. Daarna is ze er eerlijk gezegd niet meer mee bezig geweest. Sinds de geboorte van haar kinderen, kwam de wens, om ooit een kinderboek te schrijven, naar boven. Deze droom wuifde ze snel weg: ze had weliswaar ervaring mogen opdoen met schrijven, maar een kinderboek maken is toch iets anders.

Kinderverhalen

Een paar jaar geleden is Blanche begonnen met het schrijven van kinderverhalen. In een periode dat het wat minder met haar ging, merkte ze dat het schrijven haar goed deed. Toen nog niet wetende dat dit de stap naar het verwezenlijken van haar droom zou zijn. Tevens deed de kans zich voor, om bij haar grote voorbeeld, Susan Smit, een schrijfworkshop te volgen. Natuurlijk meldde ze zich meteen aan! Deze bijzondere ontmoeting en leerzame dag, gaf haar weer inspiratie om door te gaan met schrijven en haar droom na te jagen. 

 Levensvervulling

Met schrijven is Blanche helemaal in haar element: het geeft een goed gevoel en ze vindt het bijzonder dat er door letters te combineren, er steeds weer iets nieuws gecreëerd kan worden, vaak met een achterliggende boodschap.

Echter haar levensvervulling is toch haar moederschap. Haar kinderen grootbrengen en ernaar streven dat zij altijd zichzelf zullen blijven. Een grote wens is dat alle kinderen (en ook volwassenen) hun mooie dromen vasthouden, hun talent inzetten en gewoon zichzelf zijn. Blanche hoopt dan ook dat meerdere ouders, scholen en kinder(opvang)organisaties deze visie met haar delen.

Indianenmagie

Sinds Blanche ‘Indianenmagie’ heeft uitgegeven, ligt haar focus, naast haar gezinsleven en haar werk, op alle werkzaamheden die ‘achter de schermen’ komen kijken bij het in eigen beheer uitgeven van haar eerste boek.  Dat schrijftalent hierbij van pas komt, is een mooie bijkomstigheid.

 

‘Indianenmagie’ gaat over Norah. Zij ligt ’s avonds vaak wakker in bed, omdat zij bang is voor boze dromen. Haar lieve juf weet hier wel raad mee. Op het schoolfeest heeft zij een magische verrassing voor haar en de hele klas.

 Tijdens het schrijfproces heeft ze haar kinderen, neefjes en nichtjes betrokken. Niet alleen hun boze dromen en angsten, maar ook hun mooie dromen en hartenwensen worden gedeeld.

 Tastbaar aandenken

Blanche geeft duidelijk aan verliefd te zijn op boeken van papier. Niets heerlijker als te struinen door een boekhandel of bibliotheek, om op je gemak door de boeken te bladeren. Daarom is ‘Indianenmagie’ er in een gedrukte versie, waarbij Blanche, voor het binnenwerk, bewust voor een duurzaam papiersoort heeft gekozen. Een papieren boek is een bijzonder cadeau om te geven en te krijgen. Persoonlijk en tastbaar: een mooi aandenken.

‘Thuis met de kinderen samen een boek lezen is gezelliger. Daarbij brengen we al genoeg tijd achter de schermpjes door…’

Leukste kinderboek 2019

Met ‘Indianenmagie’ heeft Blanche meteen een goede indruk achtergelaten op de boekenmarkt. Haar eerste en tot nu toe enige boek, dat haar heel dierbaar is, werd afgelopen maand verkozen tot leukste kinderboek van 2019. Voor haar een bevestiging dat alles begint met een kleine stap en dat je dromen waar kunt maken, zolang je er maar in gelooft en niet opgeeft.

Het verhaal is puur uit haar hart geschreven. Het is dan ook bijzonder om te zien wat dit boek teweegbrengt en hoe het leeft onder de kinderen.

Wij wensen Blanche ontzettend veel inspiratie toe en hopen natuurlijk op een prachtig nieuw kinderboek. Tenslotte kunnen we daar nooit genoeg van hebben op deze aardbol.

www.puurblanche.nl

archief Foto’s Puur Blanche

 

 

Geef een reactie